Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Λ. Καλαμακίου: Την Πέμπτη ξεκινά η ασφαλτόστρωση μεταξύ Νίκης – Λυσικράτους

Λ. Καλαμακίου: Την Πέμπτη ξεκινά η ασφαλτόστρωση μεταξύ Νίκης – Λυσικράτους

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα έργα για την ασφαλτόστρωση του επόμενου τμήματος της λεωφόρου Καλαμακίου.

Αφού ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του οδοστρώματος στο τμήμα από την οδό Θουκυδίδου έως την οδό Νίκης, τώρα θα ακολουθήσει το τμήμα που βρίσκεται μεταξύ των οδών Νίκης και Λυσικράτους. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν έως και τις 12 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ – ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 ξεκινάνε εκ νέου τα έργα για τη συνέχεια της ασφαλτόστρωσης στη Λεωφόρο Καλαμακίου (από την οδό Νίκης μέχρι και την οδό Λυσικράτους).

Η άνοδος της Λεωφόρου Καλαμακίου (δηλ. το ρεύμα από παραλία προς Θεομήτορος) θα είναι ΚΛΕΙΣΤΗ από το ύψος της οδού Νίκης έως το ύψος της οδού Λυσικράτους (το κίτρινο τμήμα στο σχεδιάγραμμα) για όλα τα οχήματα η κυκλοφορία θα διεξάγεται με παρακάμψεις (η διαδρομή που φαίνεται με τα μπλε βέλη στο σχεδιάγραμμα).

Η κάθοδος της Καλαμακίου (δηλ. το ρεύμα προς παραλία) στο ίδιο τμήμα θα είναι ανοιχτή για τα Ι.Χ. οχήματα, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα ακολουθούν κι αυτά τις παρακαμπτήριες.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, καθώς θα γίνει ριζική επανακατασκευή της Λεωφόρου (ασφαλτοτάπητας και το έδαφος κάτω από αυτόν), ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά τα συνεχή φαινόμενα καθιζήσεων, διαβρώσεων του υπεδάφους κ.ά.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση-βροχόπτωση) οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Όσο διαρκούν οι εργασίες, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τη Λεωφόρο Καλαμακίου και να κινούνται από τις παρακαμπτήριες διαδρομές του σχεδιαγράμματος, τις οποίες θα ακολουθούν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τους κατοίκους για την υπομονή και τη συνεργασία τους, ώστε να υλοποιηθεί με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα ένα έργο απαραίτητο για την πόλη του Αλίμου αλλά και για όλα τα διερχόμενα οχήματα.

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

- Με την κίτρινη διαγράμμιση, αποτυπώνεται το τμήμα της Λεωφόρου που θα κλείσει για εργασίες.

- Με μπλε βέλη, αποτυπώνεται η εναλλακτική διαδρομή (παρακαμπτήρια) που θα μπορούν να ακολουθούν τα οχήματα.

- Οι ρυθμίσεις αυτές ξεκινάνε την Πέμπτη 26.1.2023 και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2023.