Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Αυτό το σπίτι 23τ.μ στον Άλιμο είναι πανέμορφο και πρακτικό

Αυτό το σπίτι 23τ.μ στον Άλιμο είναι πανέμορφο και πρακτικό

Πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν στο ότι ένα μικρό σπίτι, θέτει αρκετές δυσκολίες όσον αφορά τη διαρρύθμιση και τη διακόσμησή του.

Δυο δεδομένα που θα πρέπει να συνδυάζονται και να «παντρεύονται» με τέτοιον τρόπο που να διευκολύνεται η καθημερινότητα και να μην παρεμποδίζεται η άνεση μέσα στους χώρους του σπιτιού. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι που τα μικρά σπίτια «χάνουν» τη μάχη στη σύγκριση με τα μεγαλύτερα, τα οποία ταυτίζονται με περισσότερη άνεση και ελευθερία επιλογών.

Ωστόσο, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και τις τελικές αποφάσεις που θα πάρει κανείς για ένα σπίτι λίγων τετραγωνικών. Όλα έχουν να κάνουν, δηλαδή, με τον συνδυασμό διαρρύθμισης, διακόσμησης και άνεσης. Αυτό το τρίπτυχο φαίνεται πως έχει πετύχει με απόλυτη δεξιοτεχνία η Federica Scalise, η Ιταλίδα αρχιτέκτονας και εικονογράφος που ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα και έδωσε άλλον αέρα σε ένα «δώμα» 23 τ.μ. στον Άλιμο, όπως αποκαλούμε αυτού του είδους τα διαμερίσματα (*) στην Ελλάδα.

«Γνωστά στην Ελλάδα ως “δώματα”, τα μικρά διαμερίσματα στον τελευταίο όροφο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του αθηναϊκού τοπίου. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτό το στούντιο 23 τ.μ. στην ακτή του Αλίμου, που ανακαινίστηκε για να δημιουργηθεί ένα μικρό διαμέρισμα που εστιάζει στη βελτιστοποίηση και στην αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου χώρου», λέει στο LadyLike η Federica Scalise.

«Η νέα κουζίνα του διαμερίσματος αποτελεί μέρος του σαλονιού και διαθέτει σύστημα ραφιών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας πολυλειτουργικός τοίχος, πίσω από τον οποίο έχει δημιουργηθεί το εντοιχισμένο υπνοδωμάτιο. Το υπνοδωμάτιο (τύπου καμπίνα) είναι αρκετά άνετο και διαθέτει κρυφό χώρο αποθήκευσης και συρτάρια που έχουν τοποθετηθεί κάτω από το στρώμα», προσθέτει στη συνέχεια η αρχιτέκτονας.

«Στο σαλόνι, ο χώρος ορίζεται από ένα έπιπλο πεύκου που διαθέτει έξτρα αποθηκευτικό χώρο και λειτουργεί ως πάγκος τραπεζαρίας καθώς και ως καναπές», μας λέει μεταξύ άλλων η Federica Scalise και καταλήγει στο ότι «Τα πρωτότυπα υλικά, όπως το ξύλινο δάπεδο και οι δοκοί από σκυρόδεμα, επαναφέρονται στην επιφάνεια και ενσωματώνονται στις νέες προσθήκες».

Το λευκό κυριαρχεί εντός του μικρού διαμερίσματος που με αυτή τη χρωματική επιλογή δίνει την αίσθηση πως είναι μεγαλύτερο, ενώ παράλληλα υπάρχουν και ζωηρές αντιθέσεις με το γαλάζιο σε ορισμένες επιφάνειες και τις πετρόλ λεπτομέρειες που χαρίζουν χαρακτήρα στον χώρο. Δεν λείπει ούτε το πράσινο στοιχείο, ενώ οι γραμμές του σχεδιασμού είναι λιτές.

Πηγή: ladylike.gr