Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος: Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο

Υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος: Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο

Με ρυθμούς εξπρές προχωρούν οι εργασίες που αφορούν στην υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, ένα έργο το οποίο θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών.

Επίσκεψη στα έργα υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έλαβε ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, για την πρόοδο των εργασιών.

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιομέτρων, εκ των οποίων έχουν ήδη σκαφθεί τα 2/3 και οι εργασίες βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Lamda.

Το έργο υλοποιείται με την τεχνική του cut and cover, ενώ, όπως γνωρίζουμε, το προσεχές διάστημα θα εκκινήσει το κατασκευαστικό σκέλος. Το υπογειοποιημένο τμήμα θα κατασκευαστεί επιτόπου με «κουτιά οπλισμένου σκυροδέματος» τα οποία στην τελική τους μορφή θα αποδώσουν 3 λωρίδες ανα ρεύμα κυκλοφορίας, όπως δηλαδή είναι και σήμερα στο υφιστάμενο τμήμα. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο υπόγειο τμήμα θα είναι 70 χλμ/ώρα.

Το υπογειοποιημένο τμήμα θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φθάνει έως το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού.

Όπως επίσης, έχει ανακοινώσει η Lamda, όταν ολοκληρωθεί το έργο, δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Ποσειδώνος, μιας και μέσα σε ένα βράδυ ο υφιστάμενος άξονας θα «κουμπώσει» με το νέο υπογειοποιοποιημένο τμήμα του. Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται στα τέλη του 2024.

Σε επίπεδο κυκλοφορίας, τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικά, καθώς οι οδηγοί θα δουν τους χρόνους μετακινήσεων τους μειώνονται σε θεαματικό βαθμό.

Με την υπογειοποίηση θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, οι οποίοι, κατά τις ώρες αιχμής προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις των οδηγών.

Η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος εντάσσεται στα έργα της ανάπλασης του Ελληνικού, τη μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.