Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η παρουσίαση του βιβλίου «Επτά ψυχές – Η προφητεία» του Τάκη Τάγκαλου

Η παρουσίαση του βιβλίου «Επτά ψυχές – Η προφητεία» του Τάκη Τάγκαλου

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλιμιώτη Τάκη Τάγκαλου.

Έχει τίτλο «Επτά Ψυχές – Η προφητεία» και η παρουσίαση έγινε στη θεατρική σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν». Μετά τις ποιητικές συλλογές, ο Αλιμιώτης παρουσίασε χθες το δεύτερο μυθιστόρημά του σε μία κατάμεση αίθουσα που είχε πολλούς εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής αλλά και καλλιτέχνες του δήμου μας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το νέο βιβλίο του Τάκη Τάγκαλου. Πρόκειται  για το πέμπτο λογοτεχνικό πόνημά του και του ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο, όπως του αξίζει».

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ, Κωνσταντίνος Φαλιέρος, ο οποίος δήλωσε: «Το βιβλίο κάνει χρονικά άλματα σε παρόν και παρελθόν. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών».

«Απόψε υποδεχόμαστε το νέο βιβλίο του Τάκη Τάγκαλου. Με ιδιαίτερη έμπνευση στη σύνθεση της ιδέας και της πλοκής, δημιουργεί ένα έργο γεμάτο σασπένς και μυστήριο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της τέχνης που βρίσκονται στο πάνελ αλλά και τους παρευρισκόμενους», ανέφερε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Για το βιβλίο μίλησαν: ο ποιητής Ηλίας Παπακωνσταντίνου, η συγγραφέας Παναγιώτα Μπλέτα ενώ η ηθοποιός Βίβιαν Κοντομάρη διάβασε αποσπάσματα μαζί με τον Ηλία Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο συγγραφέας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους μίλησε για την έμπνευση αλλά και τη συγγραφή του μυθιστορήματός του: «Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα παρουσιάζω το πέμπτο λογοτεχνικό μου ‘παιδί’. Πέρυσι που είχε παρουσιαστεί το μυθιστόρημα ’15 ζωές’, είχα πει πως το βιβλίο είναι έτοιμο. Επειδή οι «15 ζωές» αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο και προχώρησε σε δύο νέες ανατυπώσεις. Το βιβλίο για το οποίο μιλάμε σήμερα, γράφτηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου εγκλεισμού τότε που ο χρόνος κυλούσε αργά και βασανιστικά. Ήταν η εποχή της πανδημίας και η συγγραφή του βιβλίου ήταν ένα ‘παράθυρο΄ από την πραγματικότητα που ζούσαμε. Το μυστήριο μπλέκεται με το συναίσθημα. Δώδεκα άτομα θα βρεθούν αντιμέτωπα με μία προφητεία, όμως με το πέρασμα του χρόνου αυτή θα αρχίσει να πραγματοποιείται», ανέφερε ο συγγραφέας Τάκης Τάγκαλος.

Την εκδήλωση έκλεισε μουσικά η Άννα Κατσούλη, ο Βασίλης Κατσούλης και ο Φώτης Ματζαρίδης.