Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Cine Άλιμος: Τελευταία ημέρα προβολής της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Cine Άλιμος: Τελευταία ημέρα προβολής της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα προβολής της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Cine Άλιμος.

H ταινία προβλήθηκε και όλη την προηγούμενη εβδομάδα, όμως λόγω της μεγάλης προσέλευσης, αποφασίστηκε να προβληθεί και αυτή. Ωστόσο, σήμερα λόγω του Alimos Classic Motorbike Sunday η προβολή θα ξεκινήσει σήμερα στις 21:30.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας.

Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια και τη σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο. 

Σύνοψη

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Info:

Είσοδος: 4€ και 3€ για δημότες Αλίμου, άτομα άνω των 65, ΑμεΑ, φοιτητές και μαθητές