Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Baywatching στον Άλιμο

Baywatching στον Άλιμο

H οργανωμένη παραλία του Αλίμου είναι η «Ακτή του Ήλιου», που κατακλύζεται από λουόμενους κάθε ηλικίας, οι οποίοι αποζητούν στιγμές δροσιάς, χαλάρωσης και ανεμελιάς.

Επιπλέον, είναι η πλαζ όπου οι δημότες και οι δημότισσες Αλίμου μπαίνουν με την Κάρτα Δημότη.

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για την προστασία και την ασφάλεια των λουομένων και την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, η παρουσία ικανού αριθμού ναυαγοσωστών.

Όσες παραλίες της χώρας συγκεντρώνουν τουλάχιστον πεντακόσια άτομα σε μήκος ακτογραμμής ενός χιλιομέτρου, έστω και για μία ημέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες και υποχρεούνται να παρέχουν ναυαγοσωστική κάλυψη.

Παράλληλα, σε οργανωμένες παραλίες, οι υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να θέτουν τα όρια μέχρι τα οποία φτάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι με την τοποθέτηση, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής, σειράς ευδιάκριτων πλωτών σημαντήρων χρώματος κίτρινου και σφαιρικού σχήματος.

Η «Ακτή του Ήλιου», διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένους ναυαγοσώστες, οι οποίοι επιτηρούν από τον πύργο και είναι οι άγρυπνοι «φρουροί» για να μας προστατεύουν από τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται στο νερό. Η πλαζ λειτουργεί από τις 08:00-20:00 και υπάρχουν τρεις βάρδιες κάθε ημέρα, η κάθε βάρδια αποτελείται από δύο άτομα.

Στην πρωινή βάρδια, συναντήσαμε τoν Παύλο και του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του ως ναυαγοσώστης και πιο συγκεκριμένα στην «Ακτή του Ήλιου».

«Στην Ακτή του Ήλιου βρίσκομαι για πρώτη χρονιά  και θα είμαι εδώ, καιρού επιτρέποντος, μέχρι τον Οκτώβρη. Είμαι ναυαγοσώστης πολλά χρόνια και έχω δουλέψει σε πολλές παραλίες. Η Ακτή του Ήλιου είναι η πιο κοντινή παραλία στην Αττική και είναι από τις πιο καθαρές και πιο οργανωμένες παραλίες. Η φετινή σεζόν κυλά πολύ ομαλά, εκτός από ένα θλιβερό περιστατικό που είχαμε πριν λίγες ημέρες. Η δουλειά του ναυαγοσώστη είναι δύσκολη. Πρέπει να είναι συνέχεια σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού».