Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

5+1 αυλές του Αλίμου για τα καλοκαιρινά μας βράδια

5+1 αυλές του Αλίμου για τα καλοκαιρινά μας βράδια

Οι καλοκαιρινές νύχτες θέλουν και τις αυλές τους.

Με ένα cocktail ή ένα ποτήρι παγωμένης μπίρας στο χέρι, απολαμβάνουμε τις καλοκαιρινές βραδιές με την παρέα μας σε έναν καταπράσινο κήπο.

Συγκεντρώσαμε τα μαγαζιά του Αλίμου που έχουν υπέροχο κήπο ή έναν όμορφο εξωτερικό χώρο που το καλοκαίρι είναι must.

O’  Canto Pub

Η pub του Αλίμου αποτελεί καθημερινό προορισμό για πολλές παρέες. Ο καταπράσινος κήπος της μονοκατοικίας της οδού Αριστοτέλους στο Καλαμάκι, διαθέτει μεγάλο κατάλογο από μπίρες -βαρέλια και εμφιαλωμένες- και American style γευστικές επιλογές.

Αριστοτέλους 31, Άλιμος – 210 9831712

Hidden

Η «κρυφή» αυλή του Hidden άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες, όμως έγινε γρήγορα αγαπημένη. Brunch αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις συνοδεύουν τέλεια τα signature cocktail του. Άνετες καρέκλες και καναπέδες δημιουργούν μία αίσθηση πώς είστε σε νησί. Ενημερωτικά θα είναι κλειστή η αυλή από τις 8 Αυγούστου μέχρι και τις 28 του μήνα.

Λ. Ελευθερίας 45, Άλιμος – 210 9855795

Due Pentole

Από το 2020 που το Due Pentole έφτιαξε έναν όμορφο εξωτερικό χώρο μπήκε δυναμικά στη λίστα με τις πιο όμορφες αυλές του Αλίμου. Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και ναπολιτάνικη πίτσα περιμένουν τις παρέες και τις οικογένειες σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Λ. Θεομήτορος 41, Άλιμος - 210 9821177

Braxton

Μπορεί να μετρά μόλις τρεις μήνες ζωής, όμως το ιδιαίτερο καφέ που βρίσκεται σε μία γειτονιά του διπλανού μας Αγίου Δημητρίου, έχει μπει δυναμικά στη λίστα με τα καλύτερα brunch της περιοχής. Με brunch υψηλών προδιαγραφών, ο εξωτερικός του χώρος γίνεται καθημερινά σημείο συνάντησης.

Πόντου 20, Άγιος Δημήτριος – 211 4241906

Αλιμανάκι

Το Αλιμανάκι αποτελεί κλασική αξία για τις καλοκαιρινές νύχτες. Ο εξωτερικός του χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και τα live του συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι μεζέδες του είναι νόστιμοι και συνοδεύονται τέλεια με ένα ποτήρι κρασί, ούζο ή τσίπουρο.

Γρ. Αυξεντίου 13, Άλιμος – 210 9818222

Ταβέρνα Βασίλης

Είναι σίγουρα η πιο παλιά αυλή σε αυτή τη λίστα. Η ταβέρνα «Βασίλης» εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει γευστικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας σε έναν χώρο που «αγκαλιάζεται» από πράσινο, χαρίζοντας στιγμές ιδιωτικότητας παρόλο που βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Δαβάκη 3, Άλιμος – 210 9884933