Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Στο σφυρί οι εγκαταστάσεις της Προμόδα στον Άλιμο και η βίλα Μεταξά στο Σούνιο

Στο σφυρί οι εγκαταστάσεις της Προμόδα στον Άλιμο και η βίλα Μεταξά στο Σούνιο

Διάλειμμα ενός μήνα κάνουν οι πλειστηριασμοί καθώς το ηλεκτρονικό σφυρί θα σιωπήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου με τη διαδικασία να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς τον πρώτο μήνα του Σεπτεμβρίου.

Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι σταματούν οι αναρτήσεις για τον προγραμματισμό νέων πλειστηριασμών στην πλατφόρμα με τη λίστα των ακινήτων να διευρύνεται διαρκώς περιλαμβάνοντας από βιομηχανικά ακίνητα και ξενοδοχεία μέχρι αγροτεμάχια σε κάθε περιοχή της χώρας.

Στην κατηγορία των εγκαταστάσεων εντάσσεται το ακίνητο στον Άλιμο που στεγάζει τις δραστηριότητες της εταιρείας ένδυσης Προμόδα με διακριτικό τίτλο Promode, η οποία εμφανίζεται να είναι ενεργή.

Το ακίνητο της Προμόδα στον Άλιμο

Συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο να γίνει προσπάθεια εκποίησης για ένα διώροφο κτίριο το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κοτζιά στον αριθμό 30 στην περιοχή Κεφαλλήνων στον Άλιμο.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3,8 εκατ. ευρώ ενώ τον πλειστηριασμό επισπεύδει η Intrum με το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση να ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, αποτελώντας μέρος ενός μεγαλύτερου ποσού.

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο επιφάνειας 2.114 τ.μ. καθώς και ένα δεύτερο οικόπεδο επιφάνειας 1.475,51 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή και θέση και διαθέτει προσόψεις επί των οδών Κ. Κουν 2 και Μ. Κάλλας 17.

Στην παραπάνω έκταση έχει κατασκευαστεί με βάση την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 1990, μια διώροφη οικοδομή, η οποία αποτελείται από από υπόγειο επιφάνειας 1.551 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 1.363,69 τ.μ. και πατάρι επιφάνειας 287,44 τ.μ..

Οι αυθαίρετες κατασκευές

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο εξωτερικής συντήρησης, ωστόσο είναι αμφίβολο εάν επί του παρόντος χρησιμοποιείται, κάτι που  που ενισχύεται τόσο από το γεγονός ότι καλύπτεται από γκράφιτι  σε ένα μεγάλο τμήμα στην πίσω όψη του προς την οδό Μαρία Κάλλας αλλά και από προγενέστερη έκθεση του 2016, στην οποία γινόταν ξεκάθαρη αναφορά ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δε χρησιμοποιούνται.

Επιπλέον, στην παλαιότερη έκθεση εκτίμησης επισημαινόταν ότι πρόκειται για ένα κτίριο καλής ποιότητας από οπλισμένο σκυρόδεμα σε ό,τι αφορά την κατασκευή του με χρήση χώρων εκθεσιακή και γραφειακή. Ωστόσο, είχε διαπιστωθεί ότι έχουν γίνει και κάποιες αυθαίρετες επεκτάσεις προσεγγιστικής επιφάνειας 150τ.μ. στο υπόγειο και 350τ.μ. στο πατάρι –ημιώροφο.

Η βίλα Μεταξά στο Σούνιο

Περίπου ένα μήνα αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου θα αναμετρηθεί για μια ακόμη φορά με το ηλεκτρονικό σφυρί η περιβόητη βίλα Μεταξά στο Σούνιο, η οποία παρά την προνομιακή της θέση και τον ξεχωριστό σχεδιασμό της, δεν έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δυνητικών αγοραστών.

Και ενώ το 2017 είχε ξεκινήσει με τιμή πρώτης προσφοράς στα 11 εκατ. ευρώ, οι άκαρπες απόπειρες εκποίησης έχουν οδηγήσει στο να πέσει στα 5.998.000 ευρώ.

Το ακίνητο, το οποίο αγοράστηκε από τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Μεταξά το 1990, περιλαμβάνει ένα οικόπεδο επιφάνειας 7.268 τ.μ., το οποίο στη βόρεια πλευρά συνορεύει με ιδιοκτησία της οικογένειας Εμπειρίκου.

Σε αυτό έχει κατασκευαστεί μια πολυτελής κατοικία, η οποία αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 101,61 τ.μ. και υπόγειο επιφάνειας 259,54 τ.μ. ενώ επιπλέον εντοπίζονται δύο ανεξάρτητα κτίσματα συνολικής επιφάνειας 120 τ.μ. καθώς και μια υπαίθρια μεγάλη πισίνα.

 

Πηγή: capital.gr