Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Το φθινόπωρο εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια των υδροπλάνων από τον Άλιμο

Το φθινόπωρο εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια των υδροπλάνων από τον Άλιμο

Οι πρώτες πιλοτικές πτήσεις των υδροπλάνων φαίνεται πως είναι προ των πυλών.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τομέα των υδατοδρομίων φιλοδοξεί να διαδραματίσει η Hellenic Seaplanes, η οποία, σύμφωνα με τον Νικόλα Χαραλάμπους, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, έχει μισθώσει δύο υδροπλάνα και εξετάζει την αγορά δύο ακόμη προκειμένου να ενισχύσει τον στόλο της, με στόχο την έναρξη των πρώτων πτήσεών της στο Αιγαίο μέσα στο φθινόπωρο. 

«Θα ξεκινήσουμε φέτος πτήσεις σε Τήνο, Πάτμο, Σίφνο. Θα ξεκινήσουμε, αν είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο του Αλίμου μέχρι τον Σεπτέμβριο, που υπολογίζουμε ότι θα βάλουμε σε τροχιά το πρώτο υδροπλάνο, ειδάλλως θα ξεκινήσουμε μία μίξη από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και θα προσγειώνονται τα υδροπλάνα στα υδατοδρόμια των τριών νησιών, δεδομένου ότι τα αεροσκάφη που θα φέρουμε είναι αμφίβια. Τα δρομολόγια που θα κάνουμε θα είναι μία μίξη. Δηλαδή, θα φεύγει το υδροπλάνο από Αθήνα προς Πάτμο, από Αθήνα προς Σίφνο, από Αθήνα προς Τήνο και μετά θα υπάρχει και το island hopping που θα συνδυάζει και τα τρία νησιά», επισημαίνει ο Νικόλας Χαραλάμπους.

Τον Δεκέμβριο του 2021 ο Ανδρέας Κονδύλης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δηλώσει πως θα υπάρχει μία πλωτή εξέδρα για την επιβίβαση, ενώ τα αυτοκίνητα των επιβατών θα παρκάρουν στο πάρκινγκ του «Ελλάδος Εικόνες» και από εκεί η μεταφορά των πολιτών θα γίνεται με βαν.