Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τα εντυπωσιακά εγκαίνια της έκθεσης «Μαϊστορες»

Τα εντυπωσιακά εγκαίνια της έκθεσης «Μαϊστορες»

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 20 Ιουνίου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Μαϊστορες» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου.

Έργα 25 ζωγράφων κοσμούν την εντυπωσιακή έκθεση με έργα που από τις αρχές του περασμένου αιώνα έως και το σήμερα. Κεντρική θέση ανάμεσα στα έργα έχει μία ιστορική σύνθεση του Αλέκου Φασιανού, την οποία παρουσίασε το 1972 στη Μπιενάλε Βενετίας. Η έκθεση αφιερώθηκε στον μεγάλο ζωγράφου που «έφυγε» φέτος από τη ζωή και το 2018 είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου.

Η Αποστολία Σκλάβου καλωσόρισε το κοινό και έδωσε τον λόγο στον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος ανέφερε πως οι περισσότερες δημιουργίες της έκθεσης ανήκουν στον Δήμο Αλίμου «δηλαδή σε όλους εσάς και ταυτόχρονα στις μελλοντικές γενιές της πόλης μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Ιστορικός Τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Γιώργος Μυλωνάς, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αλίμου που κατάφερε, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, να στήσει μία πινακοθήκη στα νότια της πρωτεύουσας. Σε αυτούς τους καιρούς φαντάζει δύσκολο να βγαίνεις και να υπερασπίζεσαι την κουλτούρα μας, να επενδύεις σε αυτήν και να παρέχεις εικαστική παιδεία και ιδίως στη νέα γενιά. Κυριαρχούν τα λάβαρα της επιθετικής άρνησης και αποδίδουν τέτοιες προσπάθειες σε ελιτισμό και ιδιοτέλεια. Και όμως, το εύρος του εικαστικού μας ορίζονται ορίζεται από την τέχνη της εποχής μας. Η Τέχνη δεν είναι κάτι απόκοσμο αλλά μέρος της μαγείας που μας προσφέρουν οι δημιουργοί με σκοπό να καταλάβουμε και να επιδράσουμε στην πραγματικότητα».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: ο πρώην Υπουργός Γιάννης Μουζάλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου Στέφανος Διαμαντής, η Αντιδήμαρχος Θεοδώρα Σύρμα, ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Κωνσταντίνος Φαλιέρος και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ξένου. Επίσης παρευρέθηκε ο Αριστείδης Θωμόπουλος, ο κριτικός τέχνης και καθηγητής Μάνος Στεφανίδης και ο υπέροχος εικαστικός Χρήστος Αντωναρόπουλος.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες όμως ξεκινά τη λειτουργία της το Σάββατο 25 Ιουνίου.

Διάρκεια: 25 Ιουνίου έως και 24 Ιουλίου

Επισκέψιμες ώρες:

Δευτέρα με Παρασκευή, 6:30-8:30 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή, 11 π.μ.-1:30 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου: Λ. Ιωνίας 96, Άλιμος