Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Παιδική Χαρά στην πλατεία Φιλίας: Κάθε βράδυ γίνεται «στέκι» παρεών

Παιδική Χαρά στην πλατεία Φιλίας: Κάθε βράδυ γίνεται «στέκι» παρεών

Κάτοικος της περιοχής κοντά στην Παιδική Χαρά της πλατείας Φιλίας αναφέρει πως κάθε βράδυ γίνεται ένα μέρος που παρέες νεαρών κάθονται με τις ώρες πίνοντας μπίρες, καπνίζοντας και διαταράσσοντας την ησυχία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Fb group «Αγαπώ τον Άλιμο», προτείνει η είσοδος της παιδικής χαράς να κλείνει και να υπάρχει φύλακας, αλλά και τα φώτα να κλείνουν μετά από κάποια ώρα.

Η ανάρτησή του:

Προς τον υπεύθυνο παιδικών χαρών του Δήμου μας.

Μετά την περίφραξη και ανακαίνιση της παιδικής χαράς στην πλατεία Φιλίας (Ήρωος Μάτση, Ηπείρου, Εθνικής Αντιστάσεως), είναι πρωτεύον θέμα να διαφυλαχτεί η χρήση του χώρου ως παιδικής χαράς και όχι να γίνει στέκι αυτών που έρχονται να το ξενυχτήσουν φέρνοντας τις μπυριτσες τους, τα φαγητά τους με την απαραίτητη μουσική βεβαίως, αφού τους παρέχεται φωτισμός με προβολείς που λειτουργούν όλο το βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες! Την ταμπέλα που τοποθετήθηκε και ορίζει την χρήση και το ωράριο λειτουργίας της παιδικής χαράς κανείς δεν την προσέχει. Όσοι μένουμε γύρω από την παιδική χαρά διαπιστώνουμε ότι όσο δεν γίνεται έλεγχος του χώρου πρωτίστως από την Δημοτική Αστυνομία τις βραδινές ώρες η κατάσταση αυτή θα παγιώνεται και ο χώρος θα χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα με ότι συνέπειες έχει αυτό για την ηρεμία των γύρω κατοίκων και τις φθορές στα όργανα και στις εγκαταστάσεις που δημιουργούν όλοι αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο που προορίζεται για μικρά παιδιά. Προτείνουμε ως άμεσο μέτρο να ρυθμιστούν οι προβολείς και να σβήνουν μετά το ωράριο λειτουργίας και να κλείνει η είσοδος της παιδικής χαράς από φύλακα ο οποίος θα κάνει και τις απαραίτητες συστάσεις να μην εισέρχονται στον χώρο άτομα που δεν συνοδεύουν μικρά παιδιά και να αποχωρούν μετά το ωράριο λειτουργίας όλοι, ώστε να αποτραπεί η αυθαίρετη χρήση κυρίως από νεαρούς που έρχονται με μηχανές και αυτοκίνητα και που ενδεχομένως να μην είναι και δημότες.

 

Φωτογραφία αρχείου