Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Διαδραστικά και πολύχρωμα είναι πλέον τα προαύλια των σχολείων του Αλίμου

Διαδραστικά και πολύχρωμα είναι πλέον τα προαύλια των Δημοτικών Σχολείων του Αλίμου

Τα προαύλια των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας έχουν γεμίσει χρώμα.

Είναι όμορφα και διαδραστικά και οι παρεμβάσεις στα σχολεία του Αλίμου συνεχίζονται.

Συναντήσαμε την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μαρία Αραπάκη, η οποία μας δήλωσε:

«Ήταν κάτι που θέλαμε καιρό να το κάνουμε. Συγκεκριμένα, τα τελευταία 2-3 χρόνια υπήρχαν συζητήσεις ώστε να κάνουμε τα προαύλια πιο όμορφα και διαδραστικά, όμως δίναμε προτεραιότητα σε σημαντικότερα θέματα και έτσι έμενε πίσω. Την άνοιξη όμως, είχαμε μία πολύ όμορφη συγκυρία. Κάποιοι γονείς αλλά και δάσκαλοι εξέφρασαν την ιδέα αυτή και έτσι, αποφασίσαμε να το κάνουμε σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων του Αλίμου.

Επιπλέον, μετά από την περσινή χρονιά που τα παιδιά μας πήγαν ελάχιστα στο σχολείο λόγω κορωνοϊου αλλά και οι περιορισμοί που είχαν στα διαλείμματα, το να δώσουμε μία νότα χαράς ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Στο πλαίσιο αναβάθμισης των σχολείων του Δήμου μας, ζωγραφίσαμε τα προαύλια με όμορφες εικόνες αλλά και διαδραστικά σχέδια όπως «κουτσό», «λαβύρινθο» και πολλά ακόμα. Είδαμε πως τα παιδιά μας χαίρονται περισσότερο τα διαλείμματα έτσι.

Επίσης, με χαρά παρατηρήσαμε πως έχουν μειωθεί αρκετά και οι βανδαλισμοί. Καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι παρεμβάσεις στα σχολεία θα συνεχιστούν ώστε από το φθινόπωρο τα παιδιά να επιστρέψουν σε ανανεωμένα σχολεία».