Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τοποθετήθηκαν νέοι καφέ κάδοι στην πόλη

Τοποθετήθηκαν νέοι καφέ κάδοι στην πόλη

Νέοι καφέ κάδοι για βιοαπόβλητα τοποθετήθηκαν στην πόλη.

Σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτησή τους σε αρκετές οδούς του Καλαμακίου και σύντομα θα καλυφθεί το 100% του Αλίμου, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Κονδύλης.

Ήδη από τον Απρίλιο, ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης Γιάννης Αντωνάκης, μας είχε δηλώσει πως σύντομα θα τοποθετηθούν κι άλλοι καφέ κάδοι στην πόλη.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

Το δίκτυο των "καφέ" κάδων για οργανικά απόβλητα επεκτείνεται πλέον στο σύνολο της πόλης μας, με στόχο τις επόμενες ημέρες να έχει καλυφθεί το 100% του Αλίμου.

Ήδη σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτηση των καινούριων καφέ κάδων, βελτιωμένης κατασκευής (με πεντάλ κ.α.) στις οδούς Δαβάκη, Αριστοτέλους, Μαλτέζου, Χρονοπούλου, λεωφ. Ποσειδώνος, Σόλωνος, Ταξιαρχών, ενώ αύριο συνεχίζουμε με τις οδούς Γιάνναρου, Μακαρίου, Κορυζή, Έλλης, λεωφ. Ελευθερίας (Αμφιθέας), Όθωνος, Τσουδερού, Σαλαμίνος.

Υπενθυμίζουμε ότι στους καφέ κάδους ρίχνουμε ΧΥΜΑ (ή μέσα σε χαρτοσακούλα τύπου "μανάβη") κάθε είδους απόβλητα από την κουζίνα και τον κήπο μας (υπολείμματα τροφών, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, ψάρια, κρέας, στάχτη από τζάκι, κλαδέματα από κήπο κ.λπ.), τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε λίπασμα και επιστρέφουν στην φύση, χωρίς να πηγαίνουν στην χωματερή.

Θερμή παράκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν τους καφέ κάδους για τα οργανικά απόβλητά τους και όχι πλέον τους παραδοσιακούς "πράσινους" κάδους.

Πάνω στους καφέ κάδους υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το τί πετάμε και τί όχι μέσα σε αυτούς, ενώ μπορείτε να βρείτε και εδώ λεπτομερή πληροφόρηση: https://kafekados.eu/odigies-xrisis/

Ας συνδράμουμε όλοι, για να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στα παιδιά μας!