Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

«Το καθημερινό τραγούδι του απείρου» για δύο παραστάσεις στη θεατρική σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν»

«Το καθημερινό τραγούδι του απείρου» για δύο παραστάσεις στη θεατρική σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν»

Την Παρασκευή 13 και την Κυριακή 15 Μάϊου θα παρουσιαστεί στη θεατρική σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν», η παράσταση «Το καθημερινό τραγούδι του απείρου» του Αλκίνου Δωρή.

Για την παράσταση:

Τρεις κυρίαρχες αφηγήσεις, τρεις γυναίκες ηθοποιοί, η Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, η Κατερίνα Ρουσιάκη και η Δήμητρα Σπανούλη αφηγούνται τις ιστορίες μιας ανερχόμενης ηθοποιού και μιας γυναίκας εθισμένης στο αλκοόλ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλκίνοου Δωρή.

Κάθε φορά που μέσα στην ιστορία μιλά ένας άνδρας, το ομιλούν υποκείμενο ανατρέπεται με μία καινούργια γυναικεία φωνή.
Το θέμα της νέας παράστασης της θεατρικής ομάδας Loxodox αφορά εξ’ ολοκλήρου τη βία με την οποία υποδέχεται η πατριαρχία το γυναικείο ζήτημα, την απελευθέρωση του γυναικείου λόγου, την καταπίεση, την ανισότητα και την άρνηση να δεχθείς τον άλλον. Η περίοδος της ενασχόλησης της ομάδας με τη δραματουργία της παράστασης, συνέπεσε συγκυριακά με το ηφαίστειο του κινήματος #metoo.

Το νόημα και το συγκινησιακό φορτίο των λέξεων των προσώπων επικοινωνούν με την απλότητα που έχει η εικόνα ενός ανθρώπου που τραγουδά σε μια θάλασσα ή σε ένα βουνό. Με μοναδικό τους όπλο την αφήγηση και τις τρεις υπέροχες γυναικείες φωνές σε τραγούδια a cappella, οι Loxodox τραγουδούν το δικό τους καθημερινό τραγούδι και αγγίζουν τα μύχια της ψυχής κάθε ανθρώπου.

Σκηνοθεσία-δραματουργία: Αλκίνοος Δωρής
Ερμηνεία: Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου, Κατερίνα Ρουσιάκη, Δήμητρα Σπανούλη

Info

Παρασκευή 13 Μαΐου & Κυριακή 15 Μαΐου, στις 21:00

Είσοδος δωρεάν

Κάρολος Κουν: Υψηλάντου & Θησείου, Άλιμος