Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Άλιμος: Φωτιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στον χώρο της παλιάς Φαντασίας

Άλιμος: Φωτιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στον χώρο της παλιάς Φαντασίας

Φωτιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή της παλιάς Φαντασίας.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι η φωτιά δεν εξαπλώθηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν και οι Αντιδήμαρχοι Αλίμου Νίκος Αλβανός και Αρτέμης Καραμολέγκος.

Στον ίδιο χώρο είχε ξεσπάσει και πάλι φωτιά πέρυσι το καλοκαίρι, η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο λόγω του ότι βρέθηκε άμεσα στο σημείο ένα πυροσβεστικό όχημα της Ελληνικόν Α.Ε, η οποία έχει και τη διαχείριση της συγκεκριμένης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, έκανε σχετική ανάρτηση στην οποία αναφέρεται στους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι έχουν εξαιρέσει τον Δήμο Αλίμου από την κρατική επιχορήγηση για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε στην περιοχή της παλιάς Φαντασίας. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα. Στο σημείο έσπευσαν και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Αλβανός και Αρτέμης Καραμολέγκος.

Στον ίδιο χώρο είχε ξεσπάσει φωτιά και πέρυσι το καλοκαίρι, η οποία τότε τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του πυροσβεστικού οχήματος της Ελληνικόν ΑΕ, η οποία έχει τον έλεγχο και τη διαχείριση της συγκεκριμένης έκτασης.

Αυτά ας τα βλέπουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που έχουν αποκλείσει τον Άλιμο (και 5 ακόμα Δήμους σε όλη την Ελλάδα) από την κρατική επιχορήγηση για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας, με το "αφοπλιστικό" (και αδιανόητο) επιχείρημα: "Τί πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί;".

Έχουμε, βεβαίως, ενημερώσει γραπτώς για όλη την κατάσταση τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και αναμένουμε να δούμε αν (και τί) θα πράξει σχετικα.