Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Μεγάλη η ανταπόκριση στο πρόγραμμα «Καπάκι για Αναπηρικό Καροτσάκι»

Μεγάλη η ανταπόκριση στο πρόγραμμα «Καπάκι για Αναπηρικό Καροτσάκι»

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των δημοτών στο πρόγραμμα «Καπάκι για Αναπηρικό Καροτσάκι».

Οι ειδικές μεγάλες "καρδιές" που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του Αλίμου, γεμίζουν με καπάκια από μπουκάλια και ειδικό συνεργείο τα συλλέγει κάθε Δευτέρα.

Ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα μαζεύει, ήδη από τον Νοέμβριο του 2017, καπάκια για καλό σκοπό.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα θέματα εθελοντισμού και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής, υλοποίησε το πρόγραμμα και τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι -καρδιές έξω από το Γήπεδο Τραχώνων, στην οδό Κύπρου, στην Κλούβα και στην Αγορά Θουκυδίδου.

Τα καπάκια που ανακυκλώνονται

Τα καπάκια που συγκεντρώνονται είναι μόνο πλαστικά και από μπουκάλια με: νερό, γάλα, χυμούς, απορρυπαντικά, σαμπουάν κλπ.

Πώς γίνεται η αγορά των αμαξιδίων

Ανάλογα με το βάρος τους, δίνεται και το αντίστοιχο αντίτιμο, είτε από εταιρεία ανακύκλωσης, είτε από τη βιομηχανία του πλαστικού, ώστε να αγοραστεί αναπηρικό αμαξίδιο. Ένας γενικός κανόνας είναι πως 1 τόνος καπάκια αντιστοιχεί σε 120 έως 180 ευρώ. Τόσο περίπου κοστίζει και το αναπηρικό αμαξίδιο.

Τι γίνεται με τα πλαστικά καπάκια

Τα καπάκια μεταφέρονται στο εργοστάσιο ανακύκλωσης. Εκεί, αφού γίνει η σχετική εκκαθάρισή τους, μπαίνουν σε ειδικές μηχανές και πολτοποιούνται. Ο πολτός αυτός γίνεται εκ νέου ένα πλαστικό αντικείμενο – συνήθως τελάρα για τη μεταφορά φρούτων και λαχανικών.