Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Βοτανόκηποι στα σχολεία του Αλίμου - H αρχή έγινε στο 2ο Λύκειο Αλίμου

Βοτανόκηποι στα σχολεία του Αλίμου - H αρχή έγινε στο 2ο Λύκειο Αλίμου

Το δικό του βοτανόκηπο θα έχει όποιο σχολείο του Αλίμου το επιθυμεί.

Μάλιστα, στον βοτανόκηπο τα φυτά θα τα φυτεύσουν οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της πόλης μας.

Το 2ο Λύκειο Αλίμου έκανε την αρχή και τα Αλιμιωτάκια φύτεψαν 50 θάμνους, όπως λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο και μέντα.

Θα ακολουθήσει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου και θα ακολουθήσουν ακόμα 10 σχολεία. Οι βοτανόκηποι των σχολείων θα έχουν ελληνικά μυρωδικά και θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

Τον δικό του βοτανόκηπο με ελληνικά μυρωδικά θα έχει πλέον όποιο σχολείο της πόλης μας το επιθυμεί, και μάλιστα με φυτά που θα φυτεύσουν οι ίδιοι οι μαθητές, με την υποστήριξη της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου μας.

Η αρχή έγινε σήμερα το πρωί με το 2ο Λύκειο Αλίμου. Τα παιδιά φύτεψαν 50 νεαρούς θάμνους: λεβάντα, θυμάρι, ρίγανη, μέντα και δενδρολίβανο ομορφαίνουν πλέον τον κήπο του 2ου Λυκείου.

Στην δημιουργία του βοτανόκηπου συμμετείχαν 30 μαθητές, εκπροσωπώντας όλες τις τάξεις του σχολείου, αλλά και μέλη της εθελοντικής οργάνωσης "We 4 All", εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και υπάλληλοι του τμήματος Πρασίνου του Δήμου μας.

Επόμενο σχολείο που θα αποκτήσει βοτανόκηπο με ελληνικά-μεσογειακά αρωματικά φυτά είναι το 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ θα ακολουθήσουν 10 ακόμα σχολεία της πόλης μας που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή!

Με την δράση αυτή φέρνουμε τη νέα γενιά πιο κοντά στην ελληνική φύση, μαθαίνουμε στα παιδιά να ξεχωρίζουν τα βότανα, να φροντίζουν και να αγαπάνε το πράσινο, ενώ ταυτόχρονα οι αυλές των σχολείων αποκτάνε περισσότερο πράσινο, χρώμα και άρωμα!