Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη για τα self test και το άνοιγμα των σχολείων

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη για τα self test και το άνοιγμα των σχολείων

Πολλοί είναι οι γονείς που δεν έχουν βρει ακόμα self test για παιδιά τους στα φαρμακεία της πόλης μας, ενόψει το άνοιγμα των σχολείων αύριο.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ενημέρωσε τους γονείς πως τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο στις 07:00 ώστε να χορηγηθούν self test σε μαθητές και καθηγητές.

Τα self test ωστόσο, δεν θαγίνονται μέσα στο σχολείο.

Η ανακοίνωση:

Έπειτα από ερωτήματα γονέων που δεν βρήκαν self-test στα Φαρμακεία για να κάνουν τα παιδιά τους, ενόψει του αυριανού ανοίγματος των σχολείων, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Αύριο το πρωί, όλα τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 π.μ., προκειμένου να χορηγούν self-test στους μαθητές-εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καταφέρει να προμηθευτούν. Όλα τα σχολεία εφοδιάζονται με επαρκή αριθμό self-test σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ και αύριο το πρωί θα είναι σε ετοιμότητα κλιμάκιο του Δήμου μας, για να διανείμει δωρεάν και επιπλέον self-test από το στρατηγικό απόθεμα που διαθέτει ο Δήμος μας, σε όσα σχολεία τυχόν χρειαστούν.
  2. Το self-test δεν θα γίνεται μέσα στο σχολείο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας. Ο γονέας έχει την ευθύνη να πάρει το self-test και να το κάνει στο παιδί του, το οποίο θα μπορεί να μπει στο σχολείο, εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.
  3. Ο Δήμος μας έχει ήδη προετοιμάσει και απολυμάνει όλες τις σχολικές αίθουσες, όλων των σχολικών μονάδων, ενώ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε αύριο το πρωί να συνδράμει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κάθε έκτακτη ανάγκη που ενδεχομένως ανακύψει.