Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τι έγινε με το μωρό που βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του στους δρόμους του Καλαμακίου

Τι έγινε με το μωρό που βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του στους δρόμους του Καλαμακίου

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το προηγούμενο Σάββατο.

Δύο αγόρια βρήκαν ένα μωρό, περίπου δύο ετών, μόνο του να περιφέρεται στην οδό Αγίου Δημητρίου, στη συμβολή της με την Αγίου Γεωργίου, κοντά στα "μπασκετάκια". 

Τα δύο αγόρια, έτρεξαν στο κομμωτήριο Queens Teens, το οποίο ήταν πλησίον, και ενημέρωσαν την  ιδιοκτήτρια κα Ελισάβετ Μακρή η οποία πήρε το παιδάκι και ειδοποίησε την Αστυνομία και το Alimos Online ώστε να βρεθεί η μητέρα του, καθώς και το Χαμόγελο του Παιδιού. 

 Συναντήσαμε την κα Ελισάβετ Μακρή, της ζητήσαμε να μας πει λεπτομέρειες από αυτό το απίστευτο περιστατικό και θέλοντας επίσης να μάθουμε το τέλος αυτής της αρκετά τρομακτικής ιστορίας.

Η Ελισάβετ Μακρή είπε στο Alimos Online:

 «Ήταν μεσημέρι Σαββάτου, περίπου 14:00, το κομμωτήριο ήταν γεμάτο λόγω ώρας αιχμής και εκείνη την ώρα μπήκαν στο μαγαζί τρομοκρατημένα δύο παιδιά, τα οποία γνωρίζω από μικρά.  Ο Βαγγέλης Π. και ο Άγγελος. Με ενημέρωσαν ότι βρήκανε στη μέση του δρόμου ένα μωρό!  Έτρεξα αμέσως στο σημείο που μου είπαν, και είδα ένα μωρό το οποίο ήταν περίπου δύο ετών, παγωμένο, αλλά σχετικά σε καλή κατάσταση.   

Το πήρα αγκαλιά και το πήγα στο μαγαζί, χώρος ζεστός και ασφαλής, ενώ συγχρόνως τηλεφώνησα στο 100. Ο αξιωματικός υπηρεσίας μου έκανε κάποιες ερωτήσεις για την κατάσταση του μωρού, αν είναι παραμελημένο, αν έχει σημάδια κακοποίησης, ή κάτι που να μας προξένησε εντύπωση.  Στη συνέχεια τηλεφώνησα και στο "Χαμόγελο του Παιδιού". 

Έδωσα στο μωρό μόνο νεράκι, τίποτα άλλο όμως, γιατί δεν ήξερα αν είχε κάποιες αλλεργίες και περιμέναμε να έρθει η Αστυνομία. . Παράλληλα έστειλα κόσμο και τα δύο παιδιά που το είχαν αρχικά εντοπίσει, στα γύρω στενά ώστε να αναζητήσουν την μητέρα., ή, κάποιον που να γνώριζε κάτι σχετικό.  Μετά από 45 λεπτά βρήκανε την μητέρα και τη φέρανε στο κομμωτήριο. Ήταν φανερά τρομοκρατημένη, άσπρη και έτρεμε και ήθελε να πάρει το μωρό και να φύγει. 

Της είπαμε ότι έπρεπε να παραμείνει έως ότου έρθει η Αστυνομία, η οποία ήρθε μετά από 48 λεπτά από την κλήση μας.

Πήρανε τη μητέρα και τα δυο ακόμα ανήλικα παιδιά της για εξακρίβωση στοιχείων και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Η μητέρα δεν ήξερε καθόλου ελληνικά αλλά ούτε και αγγλικά και η συνεννόηση ήταν πάρα πολύ δύσκολη όμως βγάλαμε από τα συμφραζόμενα άκρη, καταλάβαμε ότι έμενε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το μωρό.

Κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιπέτειας, το μωρό ήταν απίστευτα ήρεμο, όλο γελούσε, ανέβηκε στα αυτοκινητάκια που έχουμε στο μαγαζί,  έπαιζε με διάφορα παιχνίδια που του δώσαμε και μερικά από αυτά τα πήρε μαζί του φεύγοντας. Δεν φαινόταν μωρό που το είχαν παρατήσει, και όπως καταλάβαμε ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, άνοιξε την πόρτα, βρέθηκε στο δρόμο και άρχισε να περιπλανιέται. 

Σπάνιο αλλά μπορεί να συμβε. Το μωρό ήταν πολύ τυχερό, χάρη στα δυο παλικάρια  τον Βαγγέλη και τον Άγγελο, γιατί θα μπορούσε να το είχε χτυπήσει αυτοκίνητο, ή να το είχε πάρει κάποιος. Μη ξεχνάμε ότι είχε δυο αδέρφια μεγαλύτερα που και αυτά το αναζητούσαν.

Μιλώντας χθες με την ασφάλεια Αλίμου μάθαμε ότι μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα και μετά από την εξακρίβωση των στοιχείων, η μητέρα και το παιδί επέστρεψαν σπίτι τους. 

Τέλος καλό, όλα καλά!».