Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Αλίμου από τους προσκόπους Καλαμακίου

Ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Αλίμου από τους προσκόπους Καλαμακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού οι Πρόσκοποι Καλαμακίου πραγματοποιήσαν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία που βρίσκεται στο Μικρό Λιμανάκι των Αλιέων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου μικροί και μεγάλοι πρόσκοποι βρέθηκαν στην παραλία ώστε να πραγματοποιήσουν τη δράση και στη συνέχεια απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα.

Από τον καθαρισμό της παραλίας καταγράφηκαν 1317 ευρήματα εκ των οποίων το 80% ήταν τεχνητά πολυμερή υλικά, 11% άλλο, 4% μέταλλο, 4% γυαλιά /κεραμικά και 1% επεξεργασμένο ξύλο.

Η ανακοίνωση των Προκόπων Καλαμακίου

Τα παιδιά φροντίζουν σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο, για ένα ομορφότερο και καθαρότερο περιβάλλον!

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες πολεμικών συρράξεων, δεκάδες χιλιάδες ορφανεύουν ή σκοτώνονται από ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.
Το θέμα για το 2021 είναι: «Ένα καλύτερο μέλλον για κάθε παιδί».
Οι Έλληνες Πρόσκοποι προσπαθούν κάθε στιγμή για ένα καλύτερο μέλλον για κάθε παιδί συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και βοηθώντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου τα παιδιά ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.
#scoutsofgreece #proskopoikalamakiou