Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο Άλιμος συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων ενημερώνει τους μαθητές για την ανακύκλωση

Ο Άλιμος συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων ενημερώνει τους μαθητές για την ανακύκλωση

Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων και έχοντας ως στόχο να αναπτύξουν τα παιδιά οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση, έχει ξεκινήσει καμπάνιες ενημέρωσης στα σχολεία.

Εκτός του ότι φέτος τοποθετήθηκαν μικρή κάδοι ανακύκλωσης στις σχολικές αίθουσες, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς οι μικροί μας φίλοι ενημερώνονται για την κυκλική οικονομία. Επίσης, πριν λίγες ημέρες, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Αντωνάκης, είχε μιλήσει στους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (20–28 Νοεμβρίου 2021) με εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία της πόλης και στόχο την ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών.

Στόχος μας, να αποκτήσουν τα παιδιά περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση, ώστε να τους γίνει φυσική συνήθεια η υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων και εν γένει του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ο Δήμος φροντίζει για την εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία της Ανακύκλωσης:

- Πέρυσι τοποθετήθηκαν μικροί κάδοι/ συλλέκτες χαρτιού σε όλες τις σχολικές αίθουσες με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

- Εφέτος άρχισε η τοποθέτηση στις αίθουσες μπλε κάδων για την ξεχωριστή συλλογή των συσκευασιών (πλαστικό-μέταλλο), ενώ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το πρόγραμμα συλλογής χαρτιού.

- Παράλληλα, και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, διοργανώνονται όλη τη χρονιά μέσα στις σχολικές μονάδες εκδηλώσεις με θέμα «Κυκλική οικονομία και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών. Ο δρόμος για το μέλλον».

Η κεντρική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων θα γίνει την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αλίμου.