Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η κινητή μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται στον Άλιμο για τρεις ημέρες

Η κινητή μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται στον Άλιμο για τρεις ημέρες

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζοντας το «Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού», θα βρίσκεται στον Άλιμο για δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο.

Συγκεκριμένα, θα βρίσκεται στην πόλη μας τη Δευτέρα 25, την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

Ο Καρκίνος του Μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500. Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού είναι η Μαστογραφία.

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με Μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται Δευτέρα 25, Τρίτη 26  και Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στον αύλειο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους 25 και Αυξεντίου.

Προϋποθέσεις για τον Μαστογραφικό Έλεγχο:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει Μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν από την περίοδο τους και 5 ημέρες μετά)

Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο 210.9886947, από τις 08:30 π.μ. έως τις 15:30 (Δευτέρα με Παρασκευή). Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς της COVID-19.