Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

«Τούνελ»: Η γνήσια γεύση Ανατολής στον Άλιμο

«Τούνελ»: Η γνήσια γεύση Ανατολής στον Άλιμο

Περνώντας από τη λεωφόρο Κυθηρίων, δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει το delicatessen, «Τούνελ».

Στο κατάστημα θα βρείτε αυθεντικές πολίτικες γεύσεις, όπου η ζεστή ατμόσφαιρα, η αίσθηση της φιλοξενίας και της προσφοράς είναι μοναδικές. Η φιλοσοφία του καταστήματος είναι να κρατηθεί ζωντανή μια παράδοση που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. "Κρατάμε μια παράδοση με στον χρόνο. Έτσι μάθαμε από τους παππούδες μας και έτσι συνεχίζουμε" μας είπε ο ιδιοκτήτης ο κύριος Κώστας. Στο "Τούνελ" θα βρείτε προϊόντα "Μιράν" που η ιστορία τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της εποχής, τους διωγμούς και την προσφυγιά.

H ιστορία του «Τούνελ» ξεκίνησε το 1950 από τον πατέρα του Kώστα Δουχάνη, Σταύρο.

Άνοιξε ένα μικρό μαγαζί δίπλα στο ιστορικό Τunnel, το υπόγειο τρενάκι που συνδέει το Karakoy με το Πέρα. Από εκεί πήρε το όνομα του το «Τούνελ», που το ακολουθεί στα 70 χρόνια της ιστορίας του στην Πόλη και στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει παραδοσιακό Πολίτικο τραπέζι χωρίς παστουρμά, σουτζούκι, γλώσσα, λακέρδα, λυκουρίνο, αυτά είναι λίγα από τα βασικά και όπως γνωρίζουμε οι Πολίτες είναι απαιτητικοί στα θέματα κουζίνας.

Στο «Τούνελ» θα βρείτε μεγάλη γκάμα εκλεκτών αλλαντικών, εξαιρετικής ποιότητας, παστουρμά, σουτζούκι, λακέρδα. μύδια γεμιστά εποχής, διάφορα χειροποίητα τυροπιτάκια, παστουρμαδοπιτάκια, σουτζουκοπιτάκια, λαχματζούν, κ.α. λαδερά, γιαλαντζή ντολμάδες, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, ρώσικη, τουρσιά, παρασκευασμένα με προσωπική δουλειά σε σπιτικά εργαστήρια, φτιαγμένα με μεράκι και με τις λεπτομέρειές τους, που δεν μπορεί να το πετύχει η μαζική παραγωγή. Ελληνικά προϊόντα, ζυμαρικά, σάλτσες, τυριά ωρίμανσης.

Ακόμη όμως και μεγάλη ποικιλία γλυκών, σε λουκούμια, μπακλαβάδες, τσουρέκια κ.α. Όπως επίσης και εκλεκτή κάβα. Από την Τουρκία έρχονται και κάποια είδη που έχουν ζήτηση, όπως τουρσιά, σάλτσες, τσάϊ, ρακή και η κολόνια Pereja.

Όποιος επισκεφθεί το «Τούνελ» θα βρει ότι θέλει από ένα delicatessen και ειδικά ένα Πολίτικο delicatessen. Αλλά και με ένα τηλεφώνημα οι νοστιμιές του μπορούν να έρθουν στο σπίτι σας.

 

Νέο ωράριο καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-21:00

Σάββατο: 09:00-20:00

Κυριακή 11:00-14:00

Τούνελ Delicatessen: Λ.Κυθηρίων 4, Άλιμος - 210 9565 552