Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η ενημέρωση του Ανδρέα Κονδύλη σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη

Η ενημέρωση του Ανδρέα Κονδύλη σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη

Σε εξέλιξη είναι το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, όμως έναν μήνα μετά σταμάτησαν καθώς βρέθηκαν αρχαία στο σημείο. Αρχές του καλοκαιριού, το έργο ξεκίνησε και πάλι.

Σήμερα, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες για την εξέλιξη του έργου, ενώ παράλληλα αναφέρει πως αύριο παραδίδεται το τμήμα της οδού Θεμιστοκλέους από την Υψηλάντου έως την Κανάρη, το οποίο ήταν κλειστό.

Ωστόσο, το τμήμα της Κανάρη από Θουκυδίδου έως Φιλελλήνων παραμένει κλειστό, λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων.

Τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα ξεκινήσουν και στο τμήμα της Θουκυδίδου, από Κανάρη έως Μεγίστης, και θα διαρκέσουν για περίπου δύο μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη και όλων των γύρω δρόμων είναι σήμερα σε πλήρη εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εκτεταμένο και σημαντικό έργο, που ο Δήμος μας σχεδίαζε και διεκδικούσε για πολλά χρόνια, ώστε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα με τις πλημμύρες δρόμων και ιδιοκτησιών από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Η εκτέλεση του έργου είναι πλέον πραγματικότητα, χάρη στην χρηματοδότηση και την επίβλεψη από την Περιφέρεια Αττικής και το ΕΣΠΑ (κόστος 7.000.000 € προ εκπτώσεων).

Όπως κάθε έργο τόσο μεγάλης κλίμακας, αναμένεται να ταλαιπωρήσει για ικανό χρονικό διάστημα τους κατοίκους των περιοχών, όπου κάθε φορά γίνονται εργασίες (κατασκευάζονται οι υπόγειοι αγωγοί και τα φρεάτια, οδηγώντας τα νερά της βροχής στη θάλασσα).

Για αυτό παρακαλούμε θερμά για την κατανόηση των πολιτών και ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που αναπόφευκτα προκαλείται στην καθημερινότητά τους.

Προκειμένου να διευκολύνουμε όσο γίνεται τους πολίτες και να ελαχιστοποιήσουμε την ταλαιπωρία τους, θα ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόοδο των εργασιών και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμόζονται.

Ήδη σας ενημερώνουμε ότι αύριο ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΜΙΣΤOΚΛΕΟΥΣ από την Υψηλάντου έως την Κανάρη.

Το ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΝΑΡΗ από Θουκυδίδου έως Φιλελλήνων παραμένει κλειστό, λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων.

Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν εργασίες και σε ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΝΑΡΗ (από Αριστοτέλους έως Θουκυδίδου), καθώς και σε ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ (από Κανάρη έως Μεγίστης). Οι εργασίες αυτές θα διαρκέσουν 2 περίπου μήνες, στη διάρκεια των οποίων οι δρόμοι θα είναι κλειστοί και η κυκλοφορία θα διεξάγεται σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της φωτογραφίας.

Με γαλάζιο χρώμα φαίνεται η περιοχή που είναι ήδη κλειστή και οι εργασίες προχωράνε, ενώ με κόκκινο χρώμα η περιοχή που σύντομα θα κλείσει για εργασίες.

Ευχαριστούμε και πάλι όλους τους κατοίκους για την υπομονή και τη συνεργασία τους, προκειμένου να εκτελεστεί αυτό το μεγάλο και σημαντικό έργο πολιτικής προστασίας.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ασταμάτητα για να φτιάξουμε μία πόλη σύγχρονη, ασφαλή, με πλήρεις υποδομές και λειτουργικότητα.