Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Στο Blue Cafe απολαμβάνουμε το ποτό μας στο πιο υπέροχο roof garden του Αλίμου

Στο Blue Cafe απολαμβάνουμε το ποτό μας στο πιο υπέροχο roof garden του Αλίμου

Σ' ένα ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας από Τρίτη έως Κυριακή, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 12:30 μ.μ., με θέα το απέραντο γαλάζιο και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του Σαρωνικού.

Ο έμπειρος barman θα σας προτείνει δροσερά, καλοκαιρινά cocktails, διάφορες ετικέτες μπύρας, όπως διαθέτει μόνο μια ετικέτα κρασιού που με πάθος προέκυψε για να κρατήσει ζωντανές τις μνήμες.

Τι μπορεί να κρύβει ένα μπουκάλι στο ιδιαίτερο Roof Garden του Scale Suites; Μήπως μία φιλοσοφία ζωής μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για εσάς, που ψάχνετε το κάτι διαφορετικό στο Blue Cafe.

Ίσως αξίζει να διαβάσετε την ιστορία του. Το κρασί είναι ζωντανός οργανισμός και μεταπλάσετε ακόμα και μέσα στο μπουκάλι και κυρίως διηγείται!

Η ιστορία του Blue Cafe συνοψίζεται λοιπόν στα παρακάτω λόγια:  

«Μεγάλωσα μέσα στο μπουκάλι! Τι εννοώ; Όχι βέβαια ότι βρέθηκα σφραγισμένη μέσα σε μπουκάλι ριγμένο στη θάλασσα.

Εννοώ όμως, ότι μέσα από το μπουκάλι ερχόμουν καθημερινά σε επαφή με την τέχνη.  Ο πατέρας μου, Γιάννης Καλλιγάς, καθόταν με τις ώρες και σχεδίαζε το μπουκάλι για το κρασί που θα έβγαζε.  Χαρακτηριστικά στη μνήμη μου έχουν μείνει οι φράσεις «Πλησιάζουν Χριστούγεννα, πρέπει να βγούμε με καινούργιο μπουκάλι στην αγορά». «Μα ... είναι Σεπτέμβριος!».  «Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι».  Και δως΄του συσκευασίες για δώρα πρωτοποριακά, φτιαγμένες με γούστο, μεράκι, αγάπη και να και το τσουβαλάκι για την Ρομπόλα, το βουλοκέρι που θέλει τόση προσοχή για να πετύχει και να μην σπάσει και να και το “Roubi” με τις δαχτυλιές πάνω στο μπουκάλι ... και το Calligas Rose Sec και Demi Sec.  Ιδανικό για δώρα ...

Γέμιζε η παιδική μου φαντασία με χρώματα, σχήματα, φιόγκους, κορδέλλες και ετικέτες... Μαγικός κόσμος, γεμάτος υπομονή, εκπλήξεις, κέφι, αλλά και αγωνία για να πετύχουμε το καλύτερο.  Αχ βρε πατέρα, τότε δεν ήξερα τι ήταν αυτό που σε έσπρωχνε να ψάχνεις τόσο για το περιτύλιγμα. Σήμερα όμως ξέρω. Ήταν αυτή η εσωτερική παρόρμηση «να διαφέρω»!  Να προσφέρω κάτι καλύτερο, που να κάνει τον άλλον να νιώσει ιδιαίτερος.

Δεν μπορώ να σφραγίσω αυτές τις ωραίες αναμνήσεις σε μπουκάλι, σίγουρα όμως θέλησα να ακολουθήσω την ίδια εσωτερική παρόρμηση και γι αυτό επέλεξα να προσφέρω ένα ξεχωριστό κρασί με την βοήθεια του οινοποιού Στροφυλιά, στην Ανάβυσσο και να το στολίσω με εικαστικά έργα της κόρης μου Μαρίας Φραγκουδάκη, που γίνανε ετικέτες.

Έτσι γεννήθηκε η «Κόκκινη Ρώγα» και το «Λευκό Άτι», δύο ετικέτες όμορφες για να σφραγίσουν μέσα τις μοναδικές μου αναμνήσεις! Γιατί το κρασί θέλει φινέτσα στην οινοποίηση, στη γεύση και στο χρώμα, αλλά και στην εμφάνιση.  Θέλει όμως και καλή συντροφιά που να διαφέρει!  

Βάλτε την συντροφιά, βάζω το κρασί και ασφαλώς το κατάλληλο περιβάλλον, ασφαλές και ρομαντικό, με θέα τον Σαρωνικό!»

Λουίζα Καλλιγά

Blue Cafe

Scale Suites: Επτανήσου 7, Άλιμος

Τηλ. 210 984 5423