Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Διάσημα έργα τέχνης στις σχολικές τάξεις του 4ου Γυμνασίου Αλίμου

Διάσημα έργα τέχνης στις σχολικές τάξεις του 4ου Γυμνασίου Αλίμου

Διάσημα έργα τέχνης κοσμούν πλέον τις σχολικές τάξεις του 4ου Γυμνασίου Αλίμου.

Η ιδέα της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μαρίας Σμυρλή, υλοποιήθηκε και η σχολική μονάδα της πόλης μας γέμισε τέχνη.

Οι πόρτες «ντύθηκαν» με εμβληματικά έργα διάσημων Ελλήνων ζωγράφων όπως ο Τσαρούχης, Μυταράς, Βασιλείου, Αντωναρόπουλου και πολλούς ακόμα.

Η Μαρία Σμυρλή σε σχετική ανάρτησή της, έγραψε:

ΓΝΩΣΤA ΈΡΓΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΛΙΜΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ!!!

Ένα όνειρό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4 Γυμνασίου έγινε πραγματικότητα! Οι θεματικές πόρτες είναι γεγονός! Καταφέραμε να «ντύσουμε» κάθε πόρτα τάξης με εμβληματικά έργα ζωγράφων (Τσαρούχη, Φασιανού , Μυταρά, Αντωναρόπουλου , Ζούνη, Σταθόπουλου , Αλτουνιάν, Βασιλείου) που έχουν αφήσει το προσωπικό τους στίγμα στο χώρο της Τέχνης.

Σκοπός μας ήταν να ομορφύνουμε το σχολειό μας, αλλά ΚΥΡΙΩΣ να μυήσουμε τα παιδιά στο χώρο της ζωγραφικής και της τέχνης. Επιλέξαμε σπουδαίους ζωγράφους απο την δημοτική πινακοθήκη μας που εκπροσωπούν ξεχωριστά ρεύματα και εποχές, έτσι ώστε οι μαθητές να μάθουν και να αισθανθούν, να εμπνευστούν και να ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο, μέσα από χρώματα, καμβάδες και πινέλα δίνοντας έναν άλλο καλλιτεχνικό αέρα, στη σχολική ζωή των παιδιών μας.

Όλοι εμείς στον Άλιμο πιστεύουμε πως ένα σχολείο λουσμένο απο τέχνη δεν είναι απλώς μία κυψέλη πολιτισμού, αλλά μία αφορμή ένα μέρος εσωτερικής πνευματικής τριβής των μαθητών. Θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο μας Ανδρέα Κονδύλη για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε ώστε να υλοποιηθεί η ιδέα μας καθώς και στους αφανείς ήρωες που συνέβαλαν στην πραγματωσή της.