Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Επιστολή από αναγνώστη για τον νέο υποσταθμό της ΔΕΗ στην οδό Θουκυδίδου

Επιστολή από αναγνώστη για τον νέο υποσταθμό της ΔΕΗ στην οδό Θουκυδίδου

Η υπογειοποίηση του απηρχαιωμένου μετασχηματιστή-υποσταθμού που βρισκόταν στην συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Αθανασίου Διάκου, ήταν χρόνιο αίτημα των γύρω κατοίκων, αλλά δυστυχώς, το αίτημα αυτό, όχι μόνον δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά ο μετασχηματιστής-υποσταθμός, απλώς αντικαταστάθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα με έναν επίγειο.

Οι κάτοικοι της  περιοχής είναι απογοητευμένοι και αναστατωμένοι και πρόκειται –σύμφωνα με πληροφορίες μας– να προβούν σε ενέργειες για να δηλώσουν αυτή την δυσαρέσκειά τους.

Μία από τις επιστολές που λάβαμε από αναγνώστες μας σχετικές με το θέμα αυτό, είναι του Θ.Μ., την οποία δημοσιεύουμε.

H επιστολή:

"Άλλαξε ο Μανωλιός … ":  Έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της επιστολής μου. Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής στο οικοδομικό τετράγωνο Θουκυδίδου-Ανδρούτσου-Κοτοπούλη και Αθανασίου Διάκου ήταν η απομάκρυνση του απηρχαιωμένου υποσταθμού της ΔΕΗ και η αντικατάστασή του με ένα σύστημα σύγχρονης τεχνολογίας ΥΠΟΓΕΙΟ, όπως άλλωστε έχει ήδη εγκατασταθεί σε αρκετά σημεία του Αλίμου, με το πιο πρόσφατο στην αγορά της Θουκυδίδου, δίπλα στην παιδική χαρά!

Αρκετές φορές, οι κάτοικοι της περιοχής, είχαν παραπονεθεί για τις συνεχείς διακοπές του ρεύματος, εξαιτίας των παλαιών καλωδιώσεων, καθώς και της μικρής δυναμικότητας του υποσταθμού. Η δε αισθητική του ήταν ένα συνονθύλευμα σκουριασμένων μεταλλικών ράβδων (κολώνες) με δύο επίσης σκουριασμένους τεραστίων διαστάσεων μετασχηματιστές!

Το αίτημα ήταν σαφές:

Αντικατάστασή του με έναν σύγχρονο ΥΠΟΓΕΙΟ υποσταθμό.

Μετά από έγκυρες πληροφορίες που είχαμε ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς την ΔΕΔΔΗΕ για την αντικατάστασή του με ΥΠΟΓΕΙΟ υποσταθμό!

Προς μεγάλη μας χαρά, την περασμένη εβδομάδα, είδαμε το πρώτο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ να ξεκινάει το έργο της αντικατάστασης του. Σε ερώτηση προς τον Υπεύθυνο του έργου, αυτός μας ενημέρωσε πως η όλη επιχείρηση θα διαρκέσει λίγες μέρες και ο νέος υποσταθμός θα υπογειοποιηθεί!

Την Μεγάλη Δευτέρα, με μια ομολογουμένως συντονισμένη δράση, τα συνεργεία αποκαθήλωσαν το απηρχαιωμένο  μεταλλικό σύστημα στήριξης των 2 σκουριασμένων μετασχηματιστών (υποσταθμοί) και πραγματικά χαρήκαμε για την επιτέλους «εξαφάνιση» αυτού του εκτρώματος!

Η χαρά όμως δεν κράτησε παρά λίγες ώρες, αφού ένα άλλο συνεργείο άρχισε να τοποθετεί στο ίδιο σημείο τσιμεντένιες κολώνες επάνω στις οποίες εφαρμόστηκε ένας νέος υποσταθμός!

Στην ερώτηση προς τον εκεί Υπεύθυνο (διαφορετικού συνεργείου) γιατί δεν εγκαθιστούν υπόγειο, η απάντηση ήταν πως αυτά είναι τα σχέδια.

Τελικά το ένα έκτρωμα αντικαταστάθηκε από ένα άλλο!

 

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι κυριολεκτικά αγανακτισμένοι για την κοροϊδία  και εγώ με τη σειρά μου ερωτώ:

  1. Γιατί ο πρώτος Υπεύθυνος του έργου μας είπε ψέματα; Μήπως για να αποφύγει τυχόν διαμαρτυρίες;
  2. Άραγε γνώριζαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την «τροποποίηση» της εγκατάστασης;
  3. Και εάν δεν το γνώριζαν γιατί δεν το σταμάτησαν;
  4. Και κυρίως, γιατί οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου δεν ήταν παρούσες στο όλο εγχείρημα;
  5. Γιατί η ΔΕΔΗΕ εγκατέστησε τους αναχρονιστικούς και ακαλαίσθητους πυλώνες και δεν υπογειοποίησε τον υποσταθμό, όπως έκανε σε άλλες περιοχές του Αλίμου;

Είναι λυπηρό μια τόσων χρόνων προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής να εμπαίζεται κατά αυτόν τον τρόπο…

Άλιμος 28-4-2021