Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

«Τα ρέματα δεν είναι σκουπιδότοπος»: Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη για τον καθαρισμό του ρέματος Τραχώνων

«Τα ρέματα δεν είναι σκουπιδότοπος»: Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη για τον καθαρισμό του ρέματος Τραχώνων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ο καθαρισμός μεγάλου τμήματος του Ρέματος Τραχώνων.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος κατέβηκε στο ρέμα και όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο όγκος αλλά και το είδος σκουπιδιών που βρέθηκαν ήταν απερίγραπτα. Επιπλέον, δηλώνει πως καθαρισμός των ρεμάτων είναι ένα πολύπλοκο γραφειοκρατικό ζήτημα καθώς δεν έχει ο Δήμος την πλήρη ευθύνη. Τέλος, ανέφερε πως επιθυμία του είναι τα ρέματα να μετατραπούν σε χώρους περιπάτου που συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά και την καθαριότητα.

Η ανακοίνωση:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΡΑΧΩΝΩΝ -

ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ!!

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο βαθύς και λεπτομερής καθαρισμών ενός ακόμα μεγάλου τμήματος του Ρέματος Τραχώνων, από την ομάδα "ειδικών αποστολών" της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, που κατέβηκε και "καθάρισε", κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν το πόσα πολλά σκουπίδια κάθε είδους και μεγέθους μαζέψαμε μέσα από το ρέμα, όπου τα είχαν πετάξει κάποιοι ανεύθυνοι και αναίσθητοι 'πολίτες'. Αν δείτε τις φωτογραφίες, θα σχηματίσετε μια εικόνα.

Σημειώνω εδώ ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι ένα πολύπλοκο γραφειοκρατικό ζήτημα που ξεφεύγει από την πλήρη αρμοδιότητα των Δήμων, δεν μπορούμε όμως να βλέπουμε μία τέτοια κατάσταση, χωρίς να παρεμβαίνουμε.

Καθαρίσαμε σχολαστικά την κοίτη, τις όχθες και τα πρανή του Ρέματος, ενώ το πρόγραμμα καθαρισμού όλων των ρεμάτων του Αλίμου συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες.

Στόχος μας, όλα τα ρέματα να μετατραπούν σε γραμμικά πάρκα πρασίνου και χώρους περιπάτου, με καθαριότητα, φυσική ομορφιά, καθαρό αέρα -τα ρέματα αποτελούν, εκτός των άλλων, και φυσικούς αγωγούς για την κυκλοφορία ρευμάτων καθαρού αέρα μέσα στις πόλεις.

Ήδη πολλά σημεία των ρεμάτων μας έχουν αναβαθμιστεί και έχουν μετατραπεί σε χώρους περιπάτου των συμπολιτών μας, που συνειδητοποιούν σιγά-σιγά τη μεγάλη αξία και ομορφιά ενός υποτιμημένου, μέχρι πρόσφατα, φυσικού αγαθού που διαθέτει η πόλη μας.