Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Με τροποποιήσεις θα λειτουργήσουν και σήμερα τα ΜΜΜ στην Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Η έντονη χιονόπτωση στην πρωτεύουσα προκάλεσε αρκετά προβλήματα στις συγκοινωνίες χθες, ενώ και σήμερα, λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας στους δρόμους, δεν θα κινηθούν σύμφωνα με το κανονικό πρόγραμμα. Τα λεωφορεία θα βγουν με μία μικρή καθυστέρηση στους δρόμους, ενώ θα γίνει αγώνας δρόμου σήμερα ώστε να λειτουργήσει η γραμμή 1 του ηλεκτρικού σε όλο το μήκος της διαδρομής της.

Λεωφορεία από τις 7 το πρωί

Οπως έκανε γνωστό ο ΟΑΣΑ τα λεωφορεία λόγω του παγετού άρχισαν τα δρομολόγιά τους από τις 7 το πρωί. Οπως διευκρινίζεται, τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 7 το πρωί κανονικά, όπου το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Και αυτό, καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν νωρίς το πρωί δρομολόγια στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια όπου η κακοκαιρία έχει πλήξει περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Αττικής.

Πώς θα λειτουργήσουν μετρό και ηλεκτρικός

Οσον αφορά τις υπόλοιπες συγκοινωνίες, το μετρό στις γραμμές 2 και 3 θα λειτουργήσει κανονικά, εκτός από το κομμάτι Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, όπου δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε σήμερα δρομολόγια.

Στην γραμμή 1 του ηλεκτρικού λειτουργεί κανονικά το πρωί το κομμάτι Πειραιάς – Ειρήνη, ενώ θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσει εντός της ημέρας και το υπόλοιπο μέρος της διαδρομής ως την Κηφισιά. Κανονικά θα λειτουργήσει το τραμ.

Χθες λόγω της κακοκαιρίας, ο ηλεκτρικός είχε σταματήσει να λειτουργεί στο κομμάτι Αττική -Κηφισιά λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ νωρίς το πρωί δεν πραγματοποιούνταν δρομολόγια των λεωφορείων. Προβλήματα υπήρχαν και με τα δρομολόγια του Τραμ, κυρίως εξαιτίας της πτώσης δέντρων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται δρομολόγια μόνο στο δρομολόγιο ΣΕΦ -Βούλα.