Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τα καταστήματα που είναι πιθανό να ανοίξουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Τα καταστήματα που είναι πιθανό να ανοίξουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Στην κατεύθυνση του να ανοίξει εκτός σοβαρού απροόπτου από την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, το λιανεμπόριο κινείται κυβέρνηση.  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει έναν συνδυασμό click away και click in shop για ορισμένα μόνο καταστήματα και είναι πιθανό από την άλλη βδομάδα να επιτρέψει την επαναλειτουργία των καταστημάτων ως εξής:  

-Άνοιγμα του συνόλου των μαγαζιών με τη μέθοδο του click away, όπως ίσχυε και την περίοδο πριν τις γιορτές ώστε να διεκπεραιωθούν και οι παραγγελίες, οι οποίες έχουν ήδη γίνει.  

-Άνοιγμα και με φυσική παρουσία των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, αλλά και των κοσμηματοπωλείων με την εφαρμογή της μεθόδου click in shop και με τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας.  

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων ενδεχομένως να γίνει οριζόντια πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν και όσα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα.  

Εξαίρεση φέρεται ότι θα αποτελούν τα καταστήματα που βρίσκονται σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο» με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.  

Προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών.

Πού αναμένεται να εφαρμοστεί το clickinshop

Με το click in shop ο καταναλωτής θα μπορεί να κλείνει τηλεφωνικά ή διαδικτυακά ραντεβού για την επίσκεψή του στο κατάστημα σε προκαθορισμένη ώρα, να διαλέγει το προϊόν που τον ενδιαφέρει εκεί, να το δοκιμάζει εφόσον επιθυμεί και να το πληρώνει εντός του καταστήματος.

Οπωσδήποτε θα ισχύει η υποχρέωση αποστολής sms στο 13033 με το ραντεβού από το κατάστημα προκειμένου να μπορέσει να μεταβεί εκεί ο καταναλωτής.  

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμάται ότι αυτή η λύση μπορεί να υλοποιηθεί και δεν θα χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων.