Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

To Reuters σχολίασε τις εικόνες του Σαββατοκύριακου από τις παραλίες της Αττικής

To Reuters σχολίασε τις εικόνες του Σαββατοκύριακου από τις παραλίες της Αττικής

Το Reuters έγραψε σε χθεσινό άρθρο του για τις παραλίες που είχαν αρκετό κόσμο εν μέσω lockdown, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια.

Το άρθρο είχε τίτλο  «Οι Έλληνες απέδρασαν από το lockdown για να πάνε στην παραλία, με τη θερμοκρασία εν μέσω χειμώνα στα ύψη». Το Σαββατοκύριακο οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν πολλούς στην κοντινότερη παραλία τους, είτε για τη βόλτα, είτε για το μπάνιο τους. Άλλοι πήραν το ποδήλατό τους και άλλοι το κατοικίδιό τους.

Ωστόσο, σε διάφορες παραλίες παρατηρήθηκαν εικόνες συγχρωτισμού, καθώς σχηματίστηκαν «πηγαδάκια» από αρκετά άτομα -που δεν τηρούσαν πάντα τους κανόνες ασφαλείας- την ώρα που πολίτες έπαιζαν ρακέτες, έτρεχαν ή απολάμβαναν τον ήλιο.

«Με θερμοκρασίες στην Αθήνα που έφταναν τους 23 βαθμούς Κελσίου, οι άνθρωποι χαλάρωσαν στην άμμο, κολύμπησαν στη θάλασσα και περπατούσαν στον παραλιακό δρόμο στην ακτή της Αθήνας, ενώ η αστυνομία περιπολούσε για να ελέγχει το πλήθος» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο άρθρο του Reuters.

Και προστίθεται: «Τα τελευταία 50 χρόνια, τόσο υψηλές θερμοκρασίες τον Ιανουάριο έχουν παρατηρηθεί μόνο δύο φορές: το 1987 και το 2010, όπως ανέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. "Δεν είναι φυσιολογικό. Τέτοια μέρα πέρυσι έκανε κρύο", είπε ο 65χρονος Κυριάκος Πιτούλης. "Από την άλλη πλευρά, βοηθάει γιατί οι άνθρωποι είναι στο σπίτι και θέλουν να πάνε κάπου για να ξεφύγουν. Δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι όλη την ώρα"».

Σημειώνεται ότι το σκηνικό του καιρού αλλάζει από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, καθώς έρχεται νέα κακοκαιρία από την Ευρώπη.