Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown στα σχολεία της πόλης μας

Οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown στα σχολεία της πόλης μας

Αύριο η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανοίγει τις πόρτες της. Τα μικρά Αλιμιωτάκια θα καθίσουν ξανά στα θρανία και μαζί με τα δημοτικά, ανοίγουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεί.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως τα κατά τη διάρκεια του lockdown γινόντουσαν εργασίες βελτίωσης στα σχολεία και ήδη έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι και οι επιφάνειες.

Πριν λίγη ώρα, η Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης, Μαρία Αραπάκη, ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Facebook πως «από αύριο όλα τα σχολεία θα υποδεχθούν τους μαθητές περιποιημένα και ασφαλή».

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έγιναν είναι: ελαιοχρωματισμοί σε αίθουσες, αναβάθμιση αιθουσών πληροφορικής και ηλεκτρολογικές εργασίες, συντήρηση και επιδιόρθωση καυστήρων, φωτισμός LED, αγορά και εγκατάσταση κλιματιστικών, και άλλες λοιπές συντηρήσεις και μικροεπισκευές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όσο τα σχολεία ήταν κλειστά για τους μαθητές, εμείς φροντίσαμε να πραγματοποιήσουμε πολλές εργασίες, για να ανανεώσουμε και να αναβαθμίσουμε τα σχολικά κτίρια!

Έτσι, από αύριο όλα τα σχολεία θα υποδεχτούν τους μαθητές περιποιημένα, όμορφα και ασφαλή!!

Ενδεικτικά, στο διάστημα της καραντίνας έγιναν τα ακόλουθα:

Ελαιοχρωματισμοί σε αίθουσες, διαδρόμους, πόρτες, κιγκλιδώματα, περιφράξεις. Δεν έλειψαν και οι καλλιτεχνικές πινελιές σε κάποιους χώρους!

Αναβάθμιση αιθουσών πληροφορικής & ηλεκτρολογικές εργασίες.

Συντήρηση & επιδιόρθωση καυστήρων.

Αντικατάσταση παλαιων φωτιστικών σωμάτων με νέα LED.

Αγορά & εγκατάσταση κλιματιστικών (air condition).

Συντήρησεις & μικροεπισκευές σε •πόρτες •γραφεία •έπιπλα •πλακάκια •W/C & τοποθέτηση φελλοπινάκων.

Επιδιορθώσεις μονώσεων.