Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ι.Χ και ταξί: Πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα - Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται

Ι.Χ και ταξί: Πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα - Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται

Σε lockdown βρίσκεται η χώρα έως και τις 11 Ιανουαρίου.

Οι μετακινήσεις μας πρέπει να γίνονται με προσοχή, στέλνοντας τον αντίστοιχο κωδικό με sms ή έχοντας τις απαραίτητες βεβαιώσεις.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, ενώ και στα αυτοκίνητα υπάρχει περιορισμός ως προς τα άτομα.

Τι ισχύει για Ι.Χ και ταξί

Επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού σε ταξί και Ι.Χ.

Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη, ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μεικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Γραπτή βεβαίωση για τις μετακινήσεις με ΙΧ εν μέσω κορωνοϊού

Στην περίπτωση των γραπτών βεβαιώσεων οι οδηγοί και οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν τα ειδικά χαρτιά για μετακίνηση ώστε να μεταβούν στον χώρο εργασίας τους, τα οποία τα δίνει ο εργοδότης είτε μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» είτε πρόκειται για τη Βεβαίωση Μετακίνησης Εργαζομένου. Προσοχή όμως, αντιστοίχως και οι επιβάτες στα ΙΧ θα πρέπει να έχουν ανάλογες βεβαιώσεις, είτε SMS, ανάλογα με τον λόγο για τον οποίο είναι στο ΙΧ.

Υποχρεωτική η μάσκα

-Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.

-Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).

-Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

-Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

-Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.