Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Lockdown και εποχιακά καταστήματα: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Lockdown και εποχιακά καταστήματα: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τα εποχιακά καταστήματα θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν όταν ξεκινήσει η άρση του lockdown, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το lockdown και τα εποχιακά καταστήματα μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ξεκαθάρισε, προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να ανοίξουν οι κλάδοι της οικονομίας που έχουν μια εποχικότητα.

Είναι σημαντικό «να ξεκινήσουν να δουλεύουν, διότι κάθε μέρα για αυτούς μετράει ιδιαίτερα», ανέφερε, την ώρα που εντείνεται η αγωνία των καταστηματαρχών με εποχιακά είδη για το τι θα ισχύει την περιόδο των Χριστουγέννων. Με το lockdown να έχει μπει πλέον στην 13η ημέρα εφαρμογής του, τα κρούσματα κορωνοϊού δεν μειώνονται, ενώ αυξάνονται δραματικά οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, με διαδοχικές «εκρήξεις» στον αριθμό των διασωληνωμένων στην Εντατική.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα της αγοράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Εάν δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, δεν μπορούμε να ανοίξουμε την οικονομία. Είναι πάρα πολύ απλό. Άρα πρέπει να είμαστε όλοι επικεντρωμένοι στο πώς θα ελεγχθεί η πανδημία. Ως υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επιθυμία μου είναι να ανοίξουμε αύριο. Όμως, θα πρέπει να μας πούνε οι ειδικοί πότε και με τι ρυθμό μπορεί να γίνει».

Και πρόσθεσε: «Προφανώς μας αφορά να ανοίξουμε πρώτα κλάδους της οικονομίας που έχουν μία εποχικότητα και που κάθε μέρα για αυτούς μετράει ιδιαίτερα».