Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Τούνελ: Το αγαπημένο Πολίτικο delicatessen

Τούνελ: Το αγαπημένο Πολίτικο delicatessen

H αγαπημένη στάση των Αλιμιωτών έχει γίνει το «Τούνελ», το Πολίτικο delicatessen που άνοιξε πριν λίγους μήνες στον Άλιμο, στη Λεωφ. Κυθηρίων 4.

H ιστορία του «Τούνελ» ξεκίνησε το 1950 από τον πατέρα του Kώστα Δουχάνη, Σταύρο.  Άνοιξε ένα μικρό μαγαζί δίπλα στο ιστορικό Τunnel, το υπόγειο τρενάκι που συνδέει το Karakoy με το Πέρα.  Από εκεί πήρε το όνομα του το «Τούνελ»,  που το ακολουθεί στα 70 χρόνια της ιστορίας του στην Πόλη και στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει παραδοσιακό Πολίτικο τραπέζι χωρίς παστουρμά, σουτζούκι, γλώσσα, λακέρδα, λυκουρίνο, αυτά είναι λίγα από τα βασικά,  κυρίως για τα γιορτινά τραπέζια και όπως γνωρίζουμε οι Πολίτες είναι απαιτητικοί στα θέματα κουζίνας. 

 Στο «Τούνελ» θα βρείτε λαδερά, γιαλαντζή ντολμάδες, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, ρώσικη, τουρσιά, παρασκευασμένα με προσωπική δουλειά σε σπιτικά εργαστήρια, φτιαγμένα με μεράκι και με τις λεπτομέρειές τους, που δεν μπορεί να το πετύχει η μαζική παραγωγή. Ελληνικά προϊόντα, ζυμαρικά, σάλτσες, τυριά ωρίμανσης. 

Μεγάλη γκάμα εκλεκτών αλλαντικών, εξαιρετικής ποιότητας, παστουρμά, σουτζούκι, λακέρδα, διάφορα χειροποίητα τυροπιτάκια, παστουρμαδοπιτάκια, σουτζουκοπιτάκια, λαχματζούν, κ.α. 

Ακόμη όμως και μεγάλη ποικιλία γλυκών, σε λουκούμια, μπακλαβάδες, τσουρέκια κ.α.  Όπως επίσης και εκλεκτή κάβα.  Από την Τουρκία έρχονται και κάποια είδη που έχουν ζήτηση, όπως τουρσιά, σάλτσες, τσάϊ, ρακή και η κολόνια Pereja.

Όποιος επισκεφθεί το «Τούνελ» θα βρει ότι θέλει από ένα delicatessen και ειδικά ένα Πολίτικο delicatessen.  Αλλά και με ένα τηλεφώνημα οι νοστιμιές του μπορούν να έρθουν στο σπίτι σας.

 

‘Ωρες καταστήματος: 09:00 – 21:00

Κυριακή: 11:00-14:00

ΤΟΥΝΕΛ Delicatessen: Λ.Κυθηρίων 4, Άλιμος - 210 9565 552