Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης «Έρως Καλός» στο Πολιστικό Κέντρο Αλίμου

Πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης «Έρως Καλός» στο Πολιστικό Κέντρο Αλίμου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια της νέας έκθεσης που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου. Ονομάζεται «Έρως Καλός – 21+21 δημιουργοί για τον έρωτα».

21 ζωγράφοι που με τα έργα τους έχουν υμνήσει τον έρωτα βρήκαν τη θέση τους στην έκθεση, την οποία έχει επιμεληθεί ο καθηγητής Ιστορίας Τέχνης του ΕΚΠΑ και κριτικός τέχνης, Μάνος Στεφανίδης.  Τα έργα συνοδεύουν 21 ποιήματα και αφηγήματα παλαιότερων και νεότερων Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών.  Πρόκειται για βελτιωμένη και προσαρμοσμένη εκδοχή της ομότιτλης εκδήλωσης που πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα, στον χώρο του Εικαστικού Κύκλου Σιαντή. 

 Γιάννης Μόραλης, Αλέκος Φασιανός, Άγγελος Σπάρταλης, Θανάσης Λάλας αλλά και ο Αλιμιώτης καλλιτέχνης, Χρήστος Αντωναρόπουλος, είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που έργα τους κοσμούν την έκθεση.

Τους πίνακες συνοδεύουν με τις λέξεις τους η Κική Δημουλά, Χάρης Βλαβιανός, Μάρω Δούκα, Κώστας Μαυρουδής κλπ.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ανέβηκε στο βήμα και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δήλωσε: «Αν κάποιος πριν λίγο καιρό μας έλεγε πως θα κάναμε εγκαίνια έκθεσης με εννέα άτομα λόγω των μέτρων για την προστασία από ιό, με μάσκες αλλά και με live streaming για τους πολίτες, θα τον λέγαμε σίγουρα τρελό. Όμως, αυτή είναι η καθημερινότητά μας πλέον.

Είναι καλό να προσαρμοζόμαστε και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ανάγκη του ανθρώπου για το ωραίο, την καλαισθησία και τη δημιουργία δεν σταματά ποτέ.

Ο κορωνοϊος δεν μας σταματά από τα να θέλουμε να ομορφύνουμε την πόλη μας και να φέρουμε τους πολίτες ακόμα πιο κοντά στον πολιτισμό. Δεν ξέρω αν έχει γίνει ξανά διαδικτυακά μία τελετή εγκαινίων. Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή από τις 19:00 έως τις 21:00 και θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, όπως η χρήση αντισηπτικού και μάσκας».

«Σε αυτόν τον χώρο έχουμε παρουσιάσει πολλές εκθέσεις, όμως πρώτη φορά υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Αυτή η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτη φορά πριν τον κορωνοϊο και είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά δυστυχώς εγκλωβίστηκε λόγω των συνθηκών. Έτσι, σήμερα έχει μία δεύτερη ευκαιρία», δήλωσε ο Μάνος Στεφανίδης.

 

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη διάθεση του καταλόγου της έκθεσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του «Σύλλογος φίλων Παιδόπολης Αλίμου, Άγιος Ανδρέας".

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου: Λ. Ιωνίας 96, Άλιμος