Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Δήμος Σαρωνικού: Εκκληση στους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν σε ξενοδοχείο

Δήμος Σαρωνικού: Εκκληση στους πολίτες να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν σε ξενοδοχείο

Να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν σε ξενοδοχείο στο Μαύρο Λιθάρι, ζητάει ο Δήμος Σαρωνικού από τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες μαίνονται τα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών όπου μαίνονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς, να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν στο ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL στο Μαύρο Λιθάρι όπου μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς. Τα γραφεία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια θα παραμείνουν ανοιχτά προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια και ενημέρωση στους δημότες. Επίσης μέρος του προσωπικού των Κοινωνικών Δομών του Δήμου βρίσκεται από νωρίς στο ALEXANDER BEACH HOTEL και υποδέχεται τους δημότες που έχουν ήδη εκκενώσει τα σπίτια τους».

Η πυρκαγιά

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλο και έχουν εκκενωθεί ήδη οικισμοί. Οι πολύ δυνατοί άνεμοι, όχι μόνο δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης που επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αλλά και το γεγονός ότι οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, μετακινούν τη φωτιά προς διαφορετικές περιοχές.

Έκτακτη σύσκεψη

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα Αναβύσσου και πέρα από τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, μετέχουν ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αλλά και ο δήμαρχος Λευρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, καθώς με τη σφοδρότητα των ανέμων η πυρκαγιά μπορεί να εισέλθει και να απειλήσει περιοχές και του δικού του δήμου.