Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Η πεζογέφυρα του Αλίμου θυμίζει ένα σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας»

Η πεζογέφυρα του Αλίμου θυμίζει ένα σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας»

Ένα σύγχρονο «Γιοφύρι της Άρτας» χαρακτήρισε το zougla.gr το έργο της πεζογέφυρας Αλίμου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Νίκου Χριστοφάκη, οι καθυστερήσεις στην παράδοση του μεγαλεπήβολου έργου συνεχίζονται.

Οι εργασίες είχαν ξεκινήσει πριν τρία χρόνια και μετά από πολύ καιρό αδράνειας το 2019 ανακοινώθηκε πως το έργο θα παραδοθεί αρχές του 2020.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε ανακοινώθηκε πως μπαίνει στην τελική ευθεία με την τοποθέτηση της πεζογέφυρας πάνω στους δύο πυλώνες της.

Τότε, είχε αναφερθεί πως θα δινόταν στην κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι. Κάπως έτσι, φτάσαμε αρχές Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με το έργο.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στο zougla.gr, δήλωσε πως οι ευθύνες βαραίνουν το υπουργείο Υποδομών.

«Δεχόμαστε πολλές διαμαρτυρίες από τον κόσμο και έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να επισπεύσουμε την παράδοση του έργου, το οποίο έχει ούτως ή άλλως καθυστερήσει και εξαιτίας κατασκευαστικών λόγων. Συνεχώς στέλνουμε ερωτήματα προς το Υπουργείο Υποδομών ζητώντας να γίνει αυτό που πρέπει για να μας παραδοθεί ένα έτοιμο έργο, όμως απάντηση δεν λαμβάνουμε» μας αναφέρει ο δήμαρχος. Το θέμα, δε, έχει φτάσει και στη Βουλή, όπου υποβλήθηκε σχετική ερώτηση, χωρίς όμως να υπάρξει ικανοποιητική απάντηση. Πρόκειται για σημαντικό έργο διότι επιτέλους θα έχουμε πρόσβαση στη θάλασσα με ασφάλεια. Αναλογιστείτε την αξία του, αφού ακόμα και έναν τραυματισμό ή θάνατο να γλιτώσουμε, το κέρδος φυσικά είναι τεράστιο» αναφέρει.

Από την άλλη, η Περιφέρεια Αττικής που είναι ο φορέας χρηματοδότησης των έξι πεζογεφυρών που ετοιμάζονται στην Αττική, δηλώνει πως το υπουργείο Υποδομών είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τη διεξαγωγή του έργου και το -νέο- χρονοδιάγραμμα αναφέρει πως όλες οι πεζογέφυρες θα παραδοθούν στις αρχές του 2021.

Κάπου εδώ όμως να σημειώσουμε πως στο Φάληρο παραμένουν οι πυλώνες άδειοι και «αδρανείς».