Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Στους δρόμους της Αθήνας το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο

Στους δρόμους της Αθήνας το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο

Πρεμιέρα για την πιλοτική λειτουργία του ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στην Αθήνα με το πρώτο ήδη να έχει κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της πρωτεύουσας.  

Την Τρίτη έγινε η πρώτη δοκιμή του ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στην Αθήνα, με το δρομολόγιο να περιλαμβάνει 26 στάσεις από το Μετρό του Αγίου Ιωάννη έως και την Άνω Κυψέλη.  

Το λεωφορείο έχει μήκος 12 μέτρα και μπορεί να χωρέσει έως 51 όρθιους επιβάτες, μαζί με 24 καθιστούς.  

Η πρόσβαση γίνεται μέσα από τρεις εισόδους με διπλή πόρτα και υπάρχει ράμπα για την εύκολη πρόσβαση αμαξιδίου ΑμΕΑ, όπως και προβλεπόμενη θέση μέσα στο λεωφορείο.  

Μεταξύ των καινοτομιών και η ύπαρξη θυρών USB για τη φόρτιση των κινητών τηλεφώνων των επιβατών. Οι μπαταρίες του λεωφορείου έχουν χωρητικότητα 348 kWh, ενώ οι κινητήρες είναι δύο με ισχύ 402 ίππων.  

Το όχημα έχει δρομολογηθεί πιλοτικά από την ΟΣΥ ΑΕ, εκτελώντας γραμμές σχετικά μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας.  

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία δύο ακόμη τύπων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός ευρωπαϊκής τεχνολογίας και ακόμη ενός κινεζικής τεχνολογίας, τα οποία κατά τη δοκιμαστική τους περίοδο θα μεταφέρουν και επιβάτες.  

Επισημαίνεται ότι η πιλοτική κυκλοφορία σε μήκος κατάλληλων διαδρομών είναι αναγκαία προκειμένου να υπάρξει η σωστή προετοιμασία από άποψης υποδομών και οι κατάλληλες λειτουργικές επιλογές οχημάτων-φόρτισης.

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi