Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου απέκτησε το πρώτο του απορριμματοφόρο για τα βιοαπόβλητα

Ο Δήμος Αλίμου απέκτησε το πρώτο του απορριμματοφόρο για τα βιοαπόβλητα

Η Περιφέρεια Αττικής δώρισε σήμερα στον Δήμο Αλίμου ένα νέο απορριμματοφόρο για την αποκομιδή και διαχείριση των βιοαπoβλήτων.

Το απορριμματοφόρο θα συλλέγει τα βιοαπόβλητα και παράλληλα θα απολυμαίνει  με ειδικό υγρό τον κάδο αλλά και το σημείο στο έδαφος που ακούμπησε. Τον κάδο παρέδωσε στον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Μάλιστα, τα βιοαπόβλητα θα ανακυκλώνονται και θα γίνονται λίπασμα, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τον Δήμο όπου χρειάζεται.

Την επίδειξη που έγινε την παρακολούθησαν  οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής, Δήμητρα Νάνου και Βασίλης Κόκκαλης, οι τρεις Αντιδήμαρχοι Αλίμου για τον τομέα της καθαριότητας, Γιάννης Αντωνάκης, Γιώργος Μακαριγάκης και Αρτέμης Καραμολέγκος. Επίσης, παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Ευαγγελίου και Χρήστος Γκιόλιας.

Ο Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε: «Ο Περιφερειάρχης και η άξια ομάδα του μας παρέδωσαν σήμερα ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο για την αποκομιδή βιοαποβλήτων από τους καφέ κάδους καθώς και κάδους για την περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Ο Δήμος ευχαριστεί για την στήριξη αλλά και την άψογη συνεργασία που έχουμε. Το στοίχημά μας είναι να κάνουμε τον Δήμο Αλίμου, την Περιφέρεια και την κοινωνία μας γενικότερα, πρότυπα στη διαχείριση αποβλήτων και γι αυτό ζητάμε απ όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να συμμετέχουν σε αυτή, δίνοντας ένα έμπρακτο παράδειγμα στη νέα γενιά».

Τέλος, ανακοινώθηκε και η παραλαβή 400 κάδων ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν σε δημοτικά κτίρια, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, το Κολυμβητήριο αλλά και τον ΘΟΠΑΑ. Η παραλαβή τους θα ολοκληρωθεί σύντομα και η τοποθέτησή τους θα ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου.