Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Jumbo: Το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας του καταστήματος στον Άλιμο εξετάζει ο Δήμος – Τι απαντά η εταιρεία

Jumbo: Το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας του καταστήματος στον Άλιμο εξετάζει ο Δήμος – Τι απαντά η εταιρεία

Το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος του καταστήματος Jumbo στον Άλιμο εξετάζει ο Δήμος Αλίμου, επειδή το συγκεκριμένο κατάστημα δεν διαθέτει τις απαιτούμενες θέσεις πάρκινγκ.

Όπως αναφέρει στο mononews.gr ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με αντικείμενο την ανάκληση της άδειας λειτουργίας και την επιβολή κυρώσεων στην επιχείρηση. Κατόπιν, θα στείλει επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας την ανάκληση και των υπόλοιπων αδειών που διαθέτει το κατάστημα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλίμου, η εταιρεία μετέτρεψε πρόσφατα το υπόγειο πάρκινγκ σε επιπλέον χώρους πώλησης για το κατάστημα, με αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά οι θέσεις στάθμευσης και να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης και στάθμευσης στην περιοχή. «Δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ένα κατάστημα χωρίς τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης. Δεν μπορείς να μετατρέπεις ένα πάρκινγκ σε κατάστημα και να βγάζεις τα αυτοκίνητα στους δρόμους…», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλίμου, ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, η επιχείρηση λειτουργεί με τουλάχιστον 20 λιγότερες θέσεις πάρκινγκ από τις απαιτούμενες. «Εάν δεν βρει τρόπο να δημιουργήσει αυτές τις θέσεις, δεν μπορεί να συνεχίσει. Κανονικά θα πρέπει να σφραγισθεί», αναφέρει ο κ. Κονδύλης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της επιχείρησης, στην οποία ωστόσο δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη η έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Η Jumbo πάντως έχει την δυνατότητα να εκφράσει τις αντιρρήσεις της. Το θέμα ανακίνησαν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Τι απαντά η Jumbo

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Jumbo μιλώντας στο mononews.gr για την παραπάνω εξέλιξη επισημαίνουν πως οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο κατάστημα έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και τονίζουν πως στους επανειλημμένους ελέγχους που έγιναν το τελευταίο διάστημα, οι ελεγκτές έφυγαν χωρίς καμία παρατήρηση. Ως εκ τούτου, όπως λένε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς είναι απόλυτα νόμιμοι.

 

Πηγή: mononews.gr