Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

«Θέλουμε τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσει η Δημοτική Συγκοινωνία», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης

«Θέλουμε τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσει η Δημοτική Συγκοινωνία», , δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, αναφέρθηκε στο θέμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Μιχαλέτου, τόνισε πως ήδη από τις αρχές του έτους έχουν ξεκινήσει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και πλέον είναι όλα έτοιμα ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, όμως λόγω των εξελίξεων με την πανδημία τα σχέδια έχουν ‘παγώσει΄.

«Aυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Έχουμε στάσεις, πινακίδες και οχήματα. Όμως, λόγω του Covid-19 δεν έχουμε ξεκινήσει. Ακόμη και οι Δήμοι που είχαν από παλαιότερα Δημοτική Συγκοινωνία την έχουν αναστείλει. Επιχείρησαν κάποιοι Δήμοι να την ξεκινήσουν και πάλι, όμως με αυτές τις εξελίξεις ίσως ανασταλούν και πάλι τα δρομολόγια. Επειδή είμαστε μέσα στο καλοκαίρι και εν μέσω πανδημίας, αποφύγαμε να ξεκινήσουμε τη Δημοτική Συγκοινωνία στην πόλη. Θα λειτουργήσει μόλις βελτιωθεί λίγο η υγειονομική κατάσταση. Ιδανικά, θέλουμε τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, όμως δεν εξαρτάται από εμάς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Δημοτική Συγκοινωνία θα αποτελείται από δύο γραμμές, μήκους 7,9 και 10,1 χλμ. αντίστοιχα, με αφετηρία τον σταθμό του Μετρό «Άλιμος», όπως μας είχε δηλώσει ο Υπεύθυνος για τη Δημοτική Συγκοινωνία, Κωνσταντίνος Φαλιέρος.

Η μία γραμμή θα εξυπηρετεί το βόρειο τμήμα του Δήμου και η δεύτερη τις περιοχές Κυθηρίων και Κεφαλλήνων που δεν εξυπηρετούνται αποτελεσματικά από τις γραμμές του ΟΑΣΑ.