Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

«Οι πολίτες τηρούν τα μέτρα», δήλωσε ο Ανδρέας Κονδύλης στον ΣΚΑΪ

«Οι πολίτες τηρούν τα μέτρα», δήλωσε ο Ανδρέας Κονδύλης στον ΣΚΑΪ

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, πήγε καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Οnline» και συνομίλησε με τον Δημήτρη Καμπουράκη και την Έλενα Λάσκαρη για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊο, τον τουρισμόo, αλλά και την πρόσφατη βράβευση του Δήμου Αλίμου.

 Ο Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι πολίτες τηρούν τα μέτρα και είναι προσεκτικοί: «Προσέχει ο κόσμος. Κάνουμε αιφνιδιαστικούς ελέγχους με τη Δημοτική Αστυνομία γιατί θέλουμε να θυμίζουμε στον κόσμο πως δεν έχει περάσει ο κίνδυνος και διαπιστώνουμε πως είναι ακόμη και υποδειγματικοί μερικοί. Μας κάνει εντύπωση πόσο οργανωμένοι είναι (οι επιχειρηματίες) και έχουν καταλάβει πως είναι ζήτημα υγείας. Ελπίζουμε πως θα κυλήσει καλά και ο Αύγουστος».

Για τον τουρισμό αλλά και την κίνηση στους δρόμους του Αλίμου, είπε: «Έχουν φύγει σε μικρότερο βαθμό απ ότι άλλες χρονιές. Την τελευταία βδομάδα ωστόσο, παρατηρώ πως υπάρχει λιγότερη κίνηση στην πόλη αλλά όχι αυτό που συνέβαινε άλλες χρονιές στα τέλη Ιουλίου. Το στοίχημά μας είναι πόσοι θα έρθουν από το εξωτερικό».

Για την πρόσφατη βράβευση του Δήμου Αλίμου για τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ανέφερε: «Πήραμε ένα βραβείο για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, γιατί πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους μας ότι ο πεζός πρέπει να κυκλοφορεί με ασφάλεια, ότι το ποδήλατο έχει πλέον ισότιμη θέση στον δρόμο και η μαμά με το καροτσάκι ή ο ηλικιωμένος θα περάσει το πεζοδρόμιο από τη ράμπα και δε θα την ΄κλείνουμε΄».