Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Άλιμος, Νέα Σμύρνη και Ελληνικό – Αργυρούπολη, διοργανώσουν τον Αύγουστο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας

Άλιμος, Νέα Σμύρνη και Ελληνικό – Αργυρούπολη, διοργανώσουν τον Αύγουστο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας θα διοργανώσουν τρεις Νότιοι Δήμοι.

Άλιμος, Νέα Σμύρνη και Ελληνικό – Αργυρούπολη θα φιλοξενήσουν το τριήμερο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 27 έως και τις 30 Αυγούστου.

Με σκοπό του την επαφή των πολιτών με τον σύγχρονο κινηματογράφο και την τοπική γαστρονομία, το φεστιβάλ είναι μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στον Άλιμο ο επικρατέστερος χώρος διεξαγωγής του είναι ο χώρος του θερινού κινηματογράφου στην παραλία και σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα του τριημέρου.

Η Αντιπερειφερειάρχης Νότιου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Στους Δήμους Αλίμου, Νέας Σμύρνης και Ελληνικου- Αργυρούπολης το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας (#1st_Athens_International_Food_Film_Festival"), που θα διεξαχθεί από 27.8.2020 έως 30.8.2020.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου πολιτιστικού δρώμενου. Ξεκινά πιλοτικά και, εφόσον «αγκαλιασθεί» από τους πολίτες, φιλοδοξούμε να εξελιχθεί μελλοντικά σε θεσμό.

Το φεστιβάλ έχει ως σκοπό την επαφή των πολιτών της Αττικής με τον σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο, την τοπική γαστρονομία, τις πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος και την εξοικείωση με τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το

κοινό.

Θεωρούμε ότι είναι μία καλλιτεχνική πρόταση που θα «ζωηρέψει» και τουριστικά την ευρύτερη περιοχή, ενώ εκτιμάται ότι θα προσελκύσει κοινό από 25 ετών και άνω.

Με άλλα λόγια πολιτισμός, ψυχαγωγία και γαστρονομία «διασταυρώνονται» σε μία «ιδέα» που φιλοδοξεί, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση. Μετά από σχεδόν 2 μήνες lockdown, αυτή η καινοτόμος δράση αναζωογόνησης της εστίασης μπορεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο

προβολής και επικοινωνίας με τους θεατές, καθώς και την εναλλακτική λύση του street food για την μετά covid-19 εποχή.

Μετά από δική μας παρέμβαση, το φεστιβάλ θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Μαζί με την Περιφέρεια Αττικής στη συνδιοργάνωση θα συμμετέχει, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο θεσμικά θα προωθήσει το σκέλος της εστίασης και θα διασφαλίσει την αξιοκρατική και διαφανή επιλογή των επιχειρηματιών της εστίασης που θα συμμετέχουν.

Στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες των αρμοδίων φορέων για την προστασία από την διασπορά του covid-19.

Stay tuned...