Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι – Τα δύο επικρατέστερα σενάρια

7 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι – Τα δύο επικρατέστερα σενάρια

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας αναμένεται να χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.

«Το ένα σενάριο είναι να ανοίξουν τα σχολεία σε πλήρη σύνθεση, άρα να πάνε όλα τα παιδιά, αλλά ενδεχομένως με αυξημένα μέτρα προστασίας. Το άλλο σενάριο ενδεχομένως θα είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία, κατά κάποιο τρόπο όπως έγινε τον Μάιο και τον Ιούνιο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1.  

Μετά τις συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών και με βάση τα τωρινά δεδομένα για τον κορωνοϊό, το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι τα σχολεία να ανοίξουν με πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα προστασίας, επεσήμανε η κ. Κεραμέως.  

«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, γιατί σε όλη αυτή την κρίση έχει σημασία να βλέπουμε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Άρα, οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο όταν θα έχουμε τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας και σημείωσε δύο ζητήματα. «Διεθνείς μελέτες δείχνουν πλέον ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν και μεταδίδουν πολύ λιγότερο τον ιό. Και δεύτερον, πρέπει να μάθουμε γενικότερα να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».  

 Σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει νέο πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβριο, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών. «Προφανώς θα υπάρχει αναλυτικό πρωτόκολλο και για το ενδεχόμενο κρούσματος και τη διαχείριση περιστατικών. Θα μας δώσει οδηγίες η επιτροπή και για τον Σεπτέμβριο», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι «ο κορωνοϊός μπορεί να είναι κοντά μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί τα παιδιά μας να μην πηγαίνουν στο σχολείο».