Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

AlimoDynamics: H γυναικεία συμμετοχή στο πρόγραμμα F1 In Schools

AlimoDynamics: H γυναικεία συμμετοχή στο πρόγραμμα F1 In Schools

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, η ομάδα AlimoDynamics παίρνει μέρος και αγωνίζεται στο πρόγραμμα F1 In Schools.

O διαγωνισμός F1 in Schools, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο, είναι ένας διεθνής μαθητικός διαγωνισμός, στον οποίο οι μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οχήματα μινιατούρες F1 και παράλληλα δημιουργούν και διαχειρίζονται μια εικονική εταιρία.

Βασικός του σκοπός είναι να εμπνεύσει τους μαθητές στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα χρειαστούν στην επαγγελματική τους ζωή.Να εκπαιδευτούν δηλαδή πάνω στις μηχανικές κατασκευές, την αεροδυναμική και τις φυσικές επιστήμες, στην δημιουργία γραφικών σε Η/Υ, την εφαρμογή των διάφορων πτυχών του management, στον σχεδιασμό και παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων, στην υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, στην χρήση εμπορικών σημάτων, στην έννοια της χορηγίας και προώθησης προϊόντων, να εργάζονται ως ομάδα, να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας και ηγεσίας.

Μετά από πρωτοβουλία μελών η ομάδα AlimoDynamics δημιουργήσανε μαζί με ομάδες από όλον τον κόσμο ένα βίντεο σχετικά με τη συμμετοχή κοριτσιών στον διαγωνισμό πάρα την κοινή πεποίθηση ότι η F1 απευθύνεται σε αποκλειστικά ανδρικό κοινό και την ισότητα μεταξύ των φύλων. 

Συγκεκριμένα μας είπανε:

“Στην ομάδα AlimoDynamics πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα δύο φύλα μπορούν και οφείλουν  να συμμετέχουν εξίσου όχι μόνο στον διαγωνισμό F1 inSchools αλλά και γενικότερα στην εκπαίδευση STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική & Μαθηματικά). Η F1 δεν είναι η ανδροκρατούμενη βιομηχανία που πιστεύουν πολλοί, και είμαστε περήφανοι που ο διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουμε ενθαρρύνει την γυναικεία συμμετοχή με ειδικό βραβείο - «FIAWomeninMotorsport». Εμπνευστήκαμε, λοιπόν, από αυτό και δημιουργήσαμε ένα βίντεο σχετικά με τη γυναικεία συμμετοχή σε συνεργασία με 10 ομάδες από όλον τον κόσμο.

Με το βίντεο αυτό επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια σε όλον τον κόσμο να ακολουθούν τα όνειρα τους χωρίς περιορισμούς και να καταρρίψουμε στερεότυπα που επικρατούν παγκοσμίως και θέλουν τη μηχανική και την τεχνολογία να είναι ανδρικά επαγγέλματα και τη F1 ασχολία ανδρών. Η  εμπειρία μας έχει δείξει ότι όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν ανεξαρτήτως φύλου σε όλους τους τομείς και η συνεργασία είναι το κλειδί για την επιτυχία, στην εκπαίδευση δεν υπάρχει χώρος για προκαταλήψεις.

Μαζί με τους φίλους μας από τις ομάδες Vitesse και Racemasters από τη Θεσσαλονίκη, EscuderiaEvo από το Μεξικό, BrazilianSix από τη Βραζιλία, TeamNova από την Ινδία, Eclipse, Cassiopeia και Nebula από τη Μεγάλη Βρετανία και τέλος Swift και Tachyon από την Γερμανία , που συμμετέχουν στο βίντεο, ελπίζουμε το μήνυμα μας να εμπνεύσει πολλά ακόμη παιδιά στην ηλικία μας να ασχοληθούν με αυτά που αγαπούν και να φέρουν τις αλλαγές που επιθυμούμε στον κόσμο.

Ελπίζουμε να σας αρέσει!”