Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο Ανδρέας Κονδύλης ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση κοινοχρηστου χώρου στα καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα

Ο Ανδρέας Κονδύλης ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση κοινοχρηστου χώρου στα καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, έκανε γνωστό πως θα διατεθεί δωρεάν κοινόχρηστος χώρος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Επισήμανε πως ο χώρος μπορεί να μην είναι συνεχόμενος που με τον χώρο που ήδη χρησιμοποιούν αλλά να βρίσκεται σε κοντινό σημείο. Σημειώνει πως ο Δήμος Αλίμου θέλει να στηρίξει όσο μπορεί τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις όσο μπορούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εν όψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια, αναψυκτήρια κ.λπ.), ο Δήμος Αλίμου ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 θα διαθέσει δωρεάν κοινόχρηστο χώρο στα καταστήματα αυτά, προκειμένου να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχει στους δήμους η νέα νομοθεσία που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι ο δωρεάν κοινόχρηστος χώρος μπορεί να μην είναι συνεχόμενος με τον χώρο που ήδη χρησιμοποιεί ένα Κατάστημα, αλλά να βρίσκεται σε παρακείμενο κοντινό σημείο.

Ο Δήμος Αλίμου προχωρά στην ενέργεια αυτή, προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας πελατών και εργαζομένων.

Προϋπόθεση για τη δωρεάν παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε κάθε κατάστημα, είναι:

α) να διασφαλίζεται η ακώλυτη διέλευση των πεζών, των γονέων με τα παιδιά τους, των ΑΜΕΑ κ.λπ. και να μην καταλαμβάνονται οι οδεύσεις ΑμεΑ στο πεζοδρόμιο,

β) να μην αναπτύξουν τα Καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές στον κοινόχρηστο χώρο

Κατά συνέπεια, προσκαλούμε τους υπεύθυνους των Κ.Υ.Ε. να υποβάλουν το συντομότερο δυνατό αίτηση για τη χορήγηση άδειας δωρεάν κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Η αίτηση υποβάλλεται στο πρωτόκολλο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα ως Παρασκευή, 7 π.μ. – 4 μ.μ.) ή με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στην αίτηση επισυνάπτονται: α) Η Άδεια Λειτουργίας της επιχείρησης, μαζί με τυχόν υφιστάμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και β) πρόχειρο σκαρίφημα (με διαστάσεις) του δωρεάν κοινόχρηστου χώρου για τον οποίον γίνεται η αίτηση.

Τονίζεται ότι η αιτούμενη κατάληψη θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον ύστερα από τη σχετική έγκριση του Δήμου Αλίμου και όχι αυθαίρετα.

ΟΣΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ δεν επιθυμούν να κάνουν δωρεάν κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα ή δεν έχουν κοντά τους διαθέσιμο κοινόχρηστο χώρο για δωρεάν χρήση, μπορούν να υποβάλουν αίτημα προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλίμου, ζητώντας να τους μειωθεί το τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τον χώρο που ήδη έχουν καταλάβει και χρησιμοποιούν. Η Αίτηση κατατίθεται με τους ίδιους τρόπους (στο πρωτόκολλο του Δημαρχείου ή μέσω mail) και τα ίδια δικαιολογητικά που ανωτέρω αναφέρεται (Άδεια Λειτουργίας της επιχείρησης και υφιστάμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου).

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ, τέλος, όλους τους συμπολίτες μας που κατοικούν στον Άλιμο, να προτιμήσουν και να στηρίξουν τις εμπορικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα της πόλης μας. Στην κρίσιμη αυτή περίοδο είναι σημαντικό να έχουμε μία ζωντανή και δραστήρια τοπική οικονομία, που εξυπηρετεί τους Αλιμιώτες στην καθημερινότητά τους και δίνει εργασία σε συνδημότες μας.