Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα μέτρα στις οργανωμένες παραλίες θα γίνουν πιο ελαστικά»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα μέτρα στις οργανωμένες παραλίες θα γίνουν πιο ελαστικά»

Τα μέτρα στις οργανωμένες παραλίες σύντομα θα γίνουν πιο ελαστικά, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.  

«Ο τζίρος στις οργανωμένες παραλίες ήταν φυσιολογικά πεσμένος το πρώτο σαββατοκύριακο. Αλλά αυτός ήταν ένας δοκιμαστικός τρόπος ανοίγματός τους, για να δοκιμάσουμε την πειθαρχία και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.  

 «Αυτά τα μέτρα δεν θα κρατήσουν όλο το καλοκαίρι. Θα αλλάξουν προς το ελαστικότερο, μέχρι να φτάσουν σε μια ομαλή χρήση, με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις. Σύντομα θα αλλάξουν τα μέτρα, αλλά όχι σε ό,τι αφορά στις αποστάσεις», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επιλογή σε καταστήματα εστίασης να μην ανοίξουν  

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα μέτρα για την εστίαση και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που αυτά δεν είναι εφαρμόσιμα, κυρίως σε ό,τι αφορά καταστήματα που δεν έχουν επαφή με εξωτερικό χώρο.  

Δήλωσε όμως ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για τα καταστήματα εστίασης που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα για τεχνικούς λόγους.

«Θα πάρουμε επιπλέον μέτρα για εκείνους που δεν μπορούν να επεκταθούν σε δημόσιο χώρο. Μπορεί να τους δώσουμε και την επιλογή να μην ανοίξουν. Να εξακολουθήσουν δηλαδή να έχουν το -40% και το δικαίωμα να βάλουν τους εργαζομένους τους σε αναστολή, προκειμένου να πάρουν τα 800 ευρώ», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.