Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Κλειστοί όλοι οι αθλητικοί χώροι του Αλίμου έως 24 Μάϊου – Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη

Κλειστοί όλοι οι αθλητικοί χώροι του Αλίμου έως 24 Μάϊου – Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη

Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι αθλητικοί χώροι έως και την Κυριακή 24 Μαΐου.

Κλειστά και ανοιχτά γήπεδα, το κολυμβητήριο και τα υπαίθρια γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά έως την Κυριακή, όπως αναφέρεται από το ΦΕΚ.

Θα επαναξιολογηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες το πότε θα ανοίξουν. Πριν λίγη ώρα, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση και δήλωσε πως κατ’εξαίρεση επιτρέπεται η χρήση των υπαίθριων εγκαταστάσεων αντισφαίρισης και η χρήση των γηπέδων τένις.

Η ανακοίνωση:

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2020

Έπειτα από πολλαπλά ερωτήματα συμπολιτών μας σχετικά με τη λειτουργία των αθλητικών χώρων, γηπέδων, εγκαταστάσεων, κολυμβητηρίων κ.λπ., σας ενημερώνουμε ότι ΟΛΕΣ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας (ανοιχτά και κλειστά γήπεδα, κολυμβητήριο, υπαίθρια γυμναστήρια κ.λπ.) θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, βάσει του ΦΕΚ Β’ 1868/17.5.2020.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπονται:

- η χρήση των γηπέδων τένις από αθλούμενους που είναι μέλη σωματείων, με τήρηση των υγειονομικών διατάξεων από τα σωματεία αυτά (ΦΕΚ Β’ 1644/2020),

- η χρήση των υπαίθριων εγκαταστάσεων αντισφαίρισης (τραπέζια πινγκ-πονγκ)

- η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους είναι υποψήφιοι για να εισαχθούν με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις σε σχολές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης.

Και στις 3 παραπάνω εξαιρέσεις, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων γίνεται μόνο από άτομα άνω των 13 ετών και πάντοτε με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και των αριθμητικών περιορισμών που θέτει ο νόμος (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΕΚ Β’ 1868/2020).

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση-Ενημέρωση από τον Δήμο σχετικά με τη χρήση των εγκαταστάσεων για το επόμενο διάστημα, ανάλογα με το νεότερο ΦΕΚ που αναμένεται να εκδώσει το Κράτος.

Κατανοούμε απόλυτα την επιθυμία των πολιτών για ελεύθερη χρήση των αθλητικών μας υποδομών, αλλά οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε προσεκτικά τις οδηγίες της πολιτείας για ένα τόσο σημαντικό υγειονομικό ζήτημα, ώστε να συμβάλλουμε με τη στάση μας στο να ξεπεραστεί η πανδημία και σύντομα να είναι οριστικά παρελθόν οι σχετικές απαγορεύσεις.