Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε γιατί απαγορεύτηκε το αλκοόλ και η μουσική στις παραλίες

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε γιατί απαγορεύτηκε το αλκοόλ και η μουσική στις παραλίες

Η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων «εξελίσσεται σε γενικές γραμμές ομαλά», τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στις εκκλησίες αλλά και στις παραλίες τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.

Για περιπτώσεις συνωστισμού σε λεωφορεία, υπογράμμισε ότι η τήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο υπόθεση της Αστυνομίας ή των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών που πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες.

«Ούτε μπορεί σε κάθε λεωφορείο σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα, ούτε οι 300 βοηθοί επιβατών μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για την απόφαση να να απαγορευθούν η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ στις οργανωμένες παραλίες, εξήγησε ότι το μέτρο λήφθηκε προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις ανοργάνωτες παραλίες και γι’ αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε η κυβέρνηση να ενθαρρύνει τα πάρτι.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα μεγάφωνα στις εκκλησίες. Το αλκοόλ σε συνδυασμό με τη μουσική, μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστασεις που δεν βοηθούν στην τήρηση των μέτρων», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ξέρουμε πολύ καλά και πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ποτό σε συνδυασμό με τη μουσική, λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με το ζήτημα της νηφαλιότητας ειδικά όταν γίνεται αλόγιστα», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως για να τηρούνται τα μέτρα της απόστασης σε κάθε οργανωμένη παραλία χρειάζεται νηφαλιότητα.